Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Ісландська кухня

Курка в вершковому соусі в духовці

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

914 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курка в вершковому соусі в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ісландська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей , Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куряча грудка, запечена в чудовому вершковому соусі в духовці, це ідеальна страва для смачної вечері для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в вершковому соусі в духовці" (на 100 грам)

  • Білки16.6 гр.
  • Жири4.3 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії136 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як основним інгредієнтом цієї страви є курка, з неї і починайте приготування. В даному випадку вам знадобиться свіжа куряча грудка. Сполосніть її під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Помістіть курятину на кухонну дошку. За допомогою гострого ножа наріжте м'ясо на шматочки середньої величини.

Крок - 1
02

Візьміть чисту глибоку миску і помістіть в неї нарізану шматочками курячу грудку. Залийте її кефіром. Використовуйте кисломолочний продукт будь-якої жирності на свій смак.

Крок - 2
03

Тепер необхідно додати трохи смаку і аромату майбутньої страви. Для цього використовуйте наступні інгредієнти. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Додайте солодку мелену паприку, сушені прованський трави і невелику кількість гірчиці.

Крок - 3
04

Візьміть головку часнику і відокремте від неї необхідну кількість зубів. Очистіть їх від лушпиння. Очищені зуби часнику пропустіть через чеснокодавку. Також ви можете натерти часник на дрібній тертці або подрібнити за допомогою ножа.

Крок - 4
05

Надішліть подрібнений часник в миску до курки і спецій. Ретельно перемішайте вміст ложкою. В кінці додайте невелику кількість картопляного крохмалю і знову добре перемішайте ложкою всі інгредієнти в мисці.

Крок - 5
06

Дістаньте форму для запікання, наприклад, скляну. Викладіть в неї шматочки курки в кефірі зі спеціями. Зверху акуратно розрівняйте ложкою.

Крок - 6
07

Візьміть кілька середніх цибулин, можна використовувати червону. Очистіть його від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Наріжте на кухонній дошці тонкими півкільцями. Рівномірно викладіть зверху на м'ясо в формі.

Крок - 7
08

Твердий сир натріть на крупній тертці і посипте зверху страву. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 30 - 40 хвилин до золотистої скоринки. Готову курку в вершковому соусі при бажанні перед подачею можна потрусити подрібненою зеленою цибулею. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти