Куряча грудка, запечена в чудовому вершковому соусі в духовці, це ідеальна страва для смачної вечері для всієї родини.
Так як основним інгредієнтом цієї страви є курка, з неї і починайте приготування. В даному випадку вам знадобиться свіжа куряча грудка. Сполосніть її під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Помістіть курятину на кухонну дошку. За допомогою гострого ножа наріжте м'ясо на шматочки середньої величини.
Візьміть чисту глибоку миску і помістіть в неї нарізану шматочками курячу грудку. Залийте її кефіром. Використовуйте кисломолочний продукт будь-якої жирності на свій смак.
Тепер необхідно додати трохи смаку і аромату майбутньої страви. Для цього використовуйте наступні інгредієнти. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Додайте солодку мелену паприку, сушені прованський трави і невелику кількість гірчиці.
Візьміть головку часнику і відокремте від неї необхідну кількість зубів. Очистіть їх від лушпиння. Очищені зуби часнику пропустіть через чеснокодавку. Також ви можете натерти часник на дрібній тертці або подрібнити за допомогою ножа.
Надішліть подрібнений часник в миску до курки і спецій. Ретельно перемішайте вміст ложкою. В кінці додайте невелику кількість картопляного крохмалю і знову добре перемішайте ложкою всі інгредієнти в мисці.
Дістаньте форму для запікання, наприклад, скляну. Викладіть в неї шматочки курки в кефірі зі спеціями. Зверху акуратно розрівняйте ложкою.
Візьміть кілька середніх цибулин, можна використовувати червону. Очистіть його від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Наріжте на кухонній дошці тонкими півкільцями. Рівномірно викладіть зверху на м'ясо в формі.
Твердий сир натріть на крупній тертці і посипте зверху страву. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 30 - 40 хвилин до золотистої скоринки. Готову курку в вершковому соусі при бажанні перед подачею можна потрусити подрібненою зеленою цибулею. Смачного!
Випадкові рецепти