Ароматна і легка курка, зроблена швидко і просто, з найдивовижнішим медово-соєвим соусом з 5 інгредієнтів, який настільки хороший, що ви захочете використовувати його на все!
У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки для приготування. Ми пропонуємо зупинити свій вибір на курячих стегнах. Отже, м'ясо ретельно вимийте під холодною водою і просушіть. Приправте курку сіллю, чорним меленим перцем і часниковим порошком, відставте на час в сторону.
Розігрійте сковороду або сотейник на середньому вогні. Налийте в сковорідку рослинне або оливкове масло і покладіть промариновані курячі стегна. Обсмажуйте м'ясо з обох сторін, до золотистого кольору і до повної готовності.
Зменшіть вогонь після обсмажування м'яса з обох сторін, накрийте сковороду кришкою і продовжуйте готувати до тих пір, поки курка не буде пртушкована, повертаючи кожні 5 хвилин до повної готовності.
Злийте більшу частину надлишків масла з сковороди, якщо його буде більш, ніж достатньо. Коли курка буде готова і притушкована всередині, покладіть її на сковороду шкіркою вгору (якщо готуєте зі шкірою), додайте попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник, покладіть між куркою.
Обсмажуйте вміст сковороди, до ароматного стану (близько 30 секунд). Потім додайте рідкий мед, теплу воду, яблучний оцет і соєвий соус. Збільште вогонь до середнього і продовжуйте готувати м'ясо, поки соус в сковороді не зменшиться і не загусне (близько 3-4 хвилин).
Тепер посипте м'ясо в сковороді кунжутом, прикрасьте попередньо вимитою і на обробній дошці нашаткованою петрушкою. Готову курку в соєвому соусі з медом подавайте, уклавши на відварений рис або зі свіжим салатом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти