Укр
Рус
Мясо Другі страви Корейська кухня

Курка в соусі теріякі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

891 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Курка в соусі теріякі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Соковита і ароматна курка теріякі стане ідеальним доповненням до будь-якого гарніру. Ніжне м'ясо приготоване в традиційному для японської кухні кисло-солодкому соусі теріякі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в соусі теріякі" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири11.7 гр.
  • Вуглеводи15.1 гр.
  • Калорії219 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Імбирний корінь очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Часник розплющіть бічною стороною ножа, очистіть від лушпиння і видаліть хвостики.

Крок - 1
02

Для приготування страви, можна використовувати будь-яку частину курки. Ретельно промийте м'ясо під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. При наявності, акуратно видаліть всі кістки. Якщо м'якоть з шкіркою, прибирати її не потрібно. Наріжте курку невеликими плоскими шматочками.

Крок - 2
03

Приготуйте соус теріякі. У глибоку миску всипте цукор. Додайте соєвий соус, мірін (дуже солодке рисове вино) і кулінарне саке. Японське рисове вино можна замінити білим сухим виноградним вином в такій же кількості. Ретельно переміксуйте суміш, поки солодкий інгредієнт повністю не розчиниться. Відставте соус в сторону.

Крок - 3
04

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте невелику кількість оливкової олії. У розігріту жаровню викладіть шматочки курки шкіркою вниз. Обсмажте протягом 4 хвилин з кожного боку.

Крок - 4
05

По закінченні зазначеного часу, влийте соус і додайте подрібнений імбирний корінь і часник. Продовжуйте готувати м'ясо, періодично перевертаючи, до повної готовності.

Крок - 5
06

Готову курку наріжте соломкою і викладіть на порційне блюдо. Полийте соусом, в якому готувалося м'ясо. Прикрасьте страву свіжою зеленню і овочами. Подавайте курку в соусі теріякі з відвареним рисом, стравою з картоплі або іншим гарніром. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з лосося 50 2 2 з 5 - детальніше -
Воловани з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні хінкалі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Домашні хінкалі по-грузинськи 100 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Качка по-пекінськи - покроковий рецепт, фото 1 Качка по-пекінськи 90 5 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса зі свинини 120 6 4 з 5 - детальніше -