Соковита і ароматна курка теріякі стане ідеальним доповненням до будь-якого гарніру. Ніжне м'ясо приготоване в традиційному для японської кухні кисло-солодкому соусі теріякі.
Імбирний корінь очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Часник розплющіть бічною стороною ножа, очистіть від лушпиння і видаліть хвостики.
Для приготування страви, можна використовувати будь-яку частину курки. Ретельно промийте м'ясо під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. При наявності, акуратно видаліть всі кістки. Якщо м'якоть з шкіркою, прибирати її не потрібно. Наріжте курку невеликими плоскими шматочками.
Приготуйте соус теріякі. У глибоку миску всипте цукор. Додайте соєвий соус, мірін (дуже солодке рисове вино) і кулінарне саке. Японське рисове вино можна замінити білим сухим виноградним вином в такій же кількості. Ретельно переміксуйте суміш, поки солодкий інгредієнт повністю не розчиниться. Відставте соус в сторону.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте невелику кількість оливкової олії. У розігріту жаровню викладіть шматочки курки шкіркою вниз. Обсмажте протягом 4 хвилин з кожного боку.
По закінченні зазначеного часу, влийте соус і додайте подрібнений імбирний корінь і часник. Продовжуйте готувати м'ясо, періодично перевертаючи, до повної готовності.
Готову курку наріжте соломкою і викладіть на порційне блюдо. Полийте соусом, в якому готувалося м'ясо. Прикрасьте страву свіжою зеленню і овочами. Подавайте курку в соусі теріякі з відвареним рисом, стравою з картоплі або іншим гарніром. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти