Укр
Рус
Мясо Другі страви Єврейська кухня

Курка в соусі теріякі

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

840 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка в соусі теріякі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Додавання пікантного соусу, повного азіатських інгредієнтів, до курки - це простий спосіб поліпшити смак без особливої роботи. Тут проста суміш соєвого соусу, меду і імбиру розігрівається в каструлі. Потім курячі грудки обсмажують до коричневого кольору, покривають соусом і варять до тих пір, поки соус не загусне. Подайте курку з соусом теріякі з рисом і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в соусі теріякі" (на 100 грам)

  • Білки14.7 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи6.8 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте соєвий соус і рідкий мед в невелику каструлю, відправте на плиту і варіть на повільному вогні, часто помішуючи, поки мед повністю не розчиниться, близько 5 хвилин.

Крок - 1
02

Потім додайте в каструлю попередньо очищений від шкірки і дрібно нашаткований імбир, перемішайте, проваріть ще близько хвилини і зніміть з вогню. Відставте каструлю з вмістом в сторону трохи охолодитися.

Крок - 2
03

Якщо ви використовуєте курячі грудки, ретельно їх помийте і промокніть паперовим рушником. Покладіть м'ясо на обробну дошку і накрийте листом поліетиленової плівки. Використовуючи кухонний молоток або качалку, акуратно відбийте курячу грудку на більш тонкі скибочки.

Крок - 3
04

Розріжте кожен відбитий шматок курки навпіл, щоб у вас вийшла більша кількість м'яса для приготування. (При використанні курячих стегон не треба відбивати або різати.) Приправте курку по обидва боки сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 4
05

Підігрійте рослинне масло у великій сковороді на сильному вогні, поки воно не замерехтить. Додайте в гарячу олію відбиту курку в один шар, і готуйте з одного боку, до коричневого кольору, близько 3 хвилин. Переверніть і приготуйте другу сторону до коричневого кольору, ще близько 3 хвилин.

Крок - 5
06

Зменшіть вогонь до середнього, влийте в сковорідку до м'яса раніше приготований соєво-медовий соус і томіть вміст, періодично перевертаючи курку, щоб просочити соусом, до готовності, близько 4 хвилин.

Крок - 6
07

Перекладіть готову курку зі сковороди, залишивши надлишки соусу, на чисту дошку. Зменшіть до мінімального температуру і варіть соус, поки він злегка не загусне, ще близько 3 хвилин.

Крок - 7
08

Наріжте готову курку на невеликі шматочки. Покладіть на красиве блюдо, рясно полийте соусом і посипте заздалегідь подрібненою зеленою цибулею. Курка в соусі теріякі готова до вживання.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Молочний цукор - покроковий рецепт, фото 1 Молочний цукор 40 5 3 з 5 - детальніше -
Плов з курки в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Плов з курки в сковороді 65 6 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з беконом 45 4 3 з 5 - детальніше -