Додавання пікантного соусу, повного азіатських інгредієнтів, до курки - це простий спосіб поліпшити смак без особливої роботи. Тут проста суміш соєвого соусу, меду і імбиру розігрівається в каструлі. Потім курячі грудки обсмажують до коричневого кольору, покривають соусом і варять до тих пір, поки соус не загусне. Подайте курку з соусом теріякі з рисом і насолоджуйтеся.
Залийте соєвий соус і рідкий мед в невелику каструлю, відправте на плиту і варіть на повільному вогні, часто помішуючи, поки мед повністю не розчиниться, близько 5 хвилин.
Потім додайте в каструлю попередньо очищений від шкірки і дрібно нашаткований імбир, перемішайте, проваріть ще близько хвилини і зніміть з вогню. Відставте каструлю з вмістом в сторону трохи охолодитися.
Якщо ви використовуєте курячі грудки, ретельно їх помийте і промокніть паперовим рушником. Покладіть м'ясо на обробну дошку і накрийте листом поліетиленової плівки. Використовуючи кухонний молоток або качалку, акуратно відбийте курячу грудку на більш тонкі скибочки.
Розріжте кожен відбитий шматок курки навпіл, щоб у вас вийшла більша кількість м'яса для приготування. (При використанні курячих стегон не треба відбивати або різати.) Приправте курку по обидва боки сіллю і чорним меленим перцем.
Підігрійте рослинне масло у великій сковороді на сильному вогні, поки воно не замерехтить. Додайте в гарячу олію відбиту курку в один шар, і готуйте з одного боку, до коричневого кольору, близько 3 хвилин. Переверніть і приготуйте другу сторону до коричневого кольору, ще близько 3 хвилин.
Зменшіть вогонь до середнього, влийте в сковорідку до м'яса раніше приготований соєво-медовий соус і томіть вміст, періодично перевертаючи курку, щоб просочити соусом, до готовності, близько 4 хвилин.
Перекладіть готову курку зі сковороди, залишивши надлишки соусу, на чисту дошку. Зменшіть до мінімального температуру і варіть соус, поки він злегка не загусне, ще близько 3 хвилин.
Наріжте готову курку на невеликі шматочки. Покладіть на красиве блюдо, рясно полийте соусом і посипте заздалегідь подрібненою зеленою цибулею. Курка в соусі теріякі готова до вживання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти