Приготуйте одну з найсмачніших страв східної кухні. Курка в соусі карі з кокосовим молоком ідеально поєднується з будь-яким гарніром.
Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Видаліть шкірку і плівку. Наріжте м'ясо невеликими шматочками.
Поставте на плиту сковороду на сильний вогонь. Додайте кокосове або вершкове масло. У розігріту жаровню всипте курятину. Обсмажте, постійно перемішуючи, протягом 2 хвилин до золотистої скоринки. Таке обсмажування дозволяє запечатати сік всередині м'яса. Зніміть курку з вогню і перекладіть на блюдо.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. За бажанням, пропустіть часник через спеціальний прес.
Сковороду поверніть на плиту на середній вогонь і влийте оливкову чи рослинну олію. Всипте подрібнену цибулю і часник. Додайте сіль і чорний мелений перець.
Переміксуйте і готуйте, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати золотисто-коричневого кольору. Додайте томатну пасту. Можна використовувати протерті свіжі помідори без шкірки. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Налийте в склянку воду і додайте каррі. Переміксуйте до однорідності і вилийте суміш у сковороду. Через 2 хвилини додайте м'ясо і ретельно перемішайте інгредієнти.
Влийте кокосове молоко і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Тушкуйте страву протягом 5 хвилин, не накриваючи кришкою. Рідина зменшиться вдвічі. Посипте готове м'ясо дрібно нарізаною свіжою зеленню. Подавайте на стіл з будь-яким гарніром або свіжими овочами. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти