Укр
Рус
Мясо Другі страви Португальська кухня

Курка в соусі карі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

635 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Курка в соусі карі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Приготуйте одну з найсмачніших страв східної кухні. Курка в соусі карі з кокосовим молоком ідеально поєднується з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в соусі карі" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири21 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Видаліть шкірку і плівку. Наріжте м'ясо невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду на сильний вогонь. Додайте кокосове або вершкове масло. У розігріту жаровню всипте курятину. Обсмажте, постійно перемішуючи, протягом 2 хвилин до золотистої скоринки. Таке обсмажування дозволяє запечатати сік всередині м'яса. Зніміть курку з вогню і перекладіть на блюдо.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. За бажанням, пропустіть часник через спеціальний прес.

Крок - 3
04

Сковороду поверніть на плиту на середній вогонь і влийте оливкову чи рослинну олію. Всипте подрібнену цибулю і часник. Додайте сіль і чорний мелений перець.

Крок - 4
05

Переміксуйте і готуйте, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати золотисто-коричневого кольору. Додайте томатну пасту. Можна використовувати протерті свіжі помідори без шкірки. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

Крок - 5
06

Налийте в склянку воду і додайте каррі. Переміксуйте до однорідності і вилийте суміш у сковороду. Через 2 хвилини додайте м'ясо і ретельно перемішайте інгредієнти.

Крок - 6
07

Влийте кокосове молоко і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Тушкуйте страву протягом 5 хвилин, не накриваючи кришкою. Рідина зменшиться вдвічі. Посипте готове м'ясо дрібно нарізаною свіжою зеленню. Подавайте на стіл з будь-яким гарніром або свіжими овочами. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Стейк з тунця - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з тунця 45 2 3 з 5 - детальніше -
Суфле шоколадне - покроковий рецепт, фото 1 Суфле шоколадне 45 2 3 з 5 - детальніше -
Варення з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1 Варення з кульбаб 140 1 3 з 5 - детальніше -
Турецькі голубці - покроковий рецепт, фото 1 Турецькі голубці 70 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пиво - покроковий рецепт, фото 1 Пиво 60 1 3 з 5 - детальніше -
Шашлик на вині - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на вині 60 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост домашній - покроковий рецепт, фото 1 Хворост домашній 65 3 3 з 5 - детальніше -