Як приготувати курку в сметанному соусі в духовці ви зможете дізнатися з цього докладного рецепта. Цю страву можна подати до обіднього столу, а можна замінити нею святковий обід.
Вимийте під проточною водою курячу грудку і висушіть її кухонним рушником. Приправте просушене м'ясо сіллю і чорним меленим перцем.
Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді. Покладіть в гаряче масло курячу грудку і обсмажуйте, перевертаючи шматки м'яса, близько 2-3 хвилин з кожного боку.
Помідори черрі (можна використовувати звичайні помідори, тільки дрібніше нарізані) добре помийте і розріжте на обробній дошці навпіл. Добре вимийте під проточною водою і дрібно наріжте листя базиліка.
Помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї вершки високої жирності і добре розігрійте. Додайте в вершки трохи сметани і вершковий сир, варіть на слабкому вогні, поки не утвориться однорідна не надто густа маса.
Приправте вміст каструлі сіллю і чорним меленим перцем. Додайте попередньо вимитий і дрібно нашаткований базилік, добре перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Покладіть раніше підсмажене м'ясо, щільно притуляючи одне до одного, і нарізані помідори в форму для випічки з рослинною або оливковою олією. Залийте м'ясо попередньо приготовленим соусом, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Наріжте на кухонній дошці кубиками моцарелу і акуратно укладіть на кожен шматок м'яса. Ви також можете посипати м'ясо тертим сиром пармезан і додати трохи спецій на свій смак.
Надішліть форму з майбутньою стравою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте (при включеному вентиляторі) близько 30 хвилин, в залежності від індивідуальності плити.
Витягніть м'ясо з духовки, посипте вимитим і нашаткованим базиліком і подавайте до обіднього столу. Курка в сметанному соусі, приготована в духовці добре поєднується з картоплею або рисом зі свіжими овочами. Але краще, звичайно, м'ясо подавати в гарячому вигляді.
Випадкові рецепти