Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Курка в сметанному соусі в духовці

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1028 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка в сметанному соусі в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Як приготувати курку в сметанному соусі в духовці ви зможете дізнатися з цього докладного рецепта. Цю страву можна подати до обіднього столу, а можна замінити нею святковий обід.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в сметанному соусі в духовці" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири13.5 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте під проточною водою курячу грудку і висушіть її кухонним рушником. Приправте просушене м'ясо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді. Покладіть в гаряче масло курячу грудку і обсмажуйте, перевертаючи шматки м'яса, близько 2-3 хвилин з кожного боку.

Крок - 2
03

Помідори черрі (можна використовувати звичайні помідори, тільки дрібніше нарізані) добре помийте і розріжте на обробній дошці навпіл. Добре вимийте під проточною водою і дрібно наріжте листя базиліка.

Крок - 3
04

Помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї вершки високої жирності і добре розігрійте. Додайте в вершки трохи сметани і вершковий сир, варіть на слабкому вогні, поки не утвориться однорідна не надто густа маса.

Крок - 4
05

Приправте вміст каструлі сіллю і чорним меленим перцем. Додайте попередньо вимитий і дрібно нашаткований базилік, добре перемішайте і зніміть ємність з вогню.

Крок - 5
06

Покладіть раніше підсмажене м'ясо, щільно притуляючи одне до одного, і нарізані помідори в форму для випічки з рослинною або оливковою олією. Залийте м'ясо попередньо приготовленим соусом, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 6
07

Наріжте на кухонній дошці кубиками моцарелу і акуратно укладіть на кожен шматок м'яса. Ви також можете посипати м'ясо тертим сиром пармезан і додати трохи спецій на свій смак.

Крок - 7
08

Надішліть форму з майбутньою стравою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте (при включеному вентиляторі) близько 30 хвилин, в залежності від індивідуальності плити.

Крок - 8
09

Витягніть м'ясо з духовки, посипте вимитим і нашаткованим базиліком і подавайте до обіднього столу. Курка в сметанному соусі, приготована в духовці добре поєднується з картоплею або рисом зі свіжими овочами. Але краще, звичайно, м'ясо подавати в гарячому вигляді.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сиром 75 4 3 з 5 - детальніше -