Запечена в рукаві курка з картоплею - безпрограшний варіант для святкового та повсякденного столу. Перед таким частуванням складно встояти, а сил і часу на приготування потрібно зовсім небагато.
Вимийте і просушіть курку. Розділіть її на невеликі порційні шматочки і складіть в глибоку миску.
У кожному шматочку зробіть по кілька проколів зубочисткою. Так м'ясо просочиться маринадом більш рівномірно. Поперчіть курятину, посоліть, додайте масло і гарненько перемішайте руками. Щоб м'ясо вийшло ще більш ароматним і пікантним, додайте пряні трави і спеції на свій смак.
Очистіть картоплю від шкірки, наріжте крупною соломкою і висипте в миску. Чим більше за розміром курячі шматочки, тим крупніше потрібно нарізати картоплю, щоб за час готування м'яса овочі не підгоріли.
Картоплю поперчіть і посоліть, додавши невелику кількість масла, перемішайте.
Підготуйте рукав для запікання. Один край щільно зав'яжіть і викладіть всередину курочку з картоплею.
Перець і помідори помийте і просушіть. Томати наріжте половинками або четвертинками, залежно від розміру. Перець розріжте навпіл, очистіть від серцевини і насіння і наріжте крупною соломкою. До картоплі з м'ясом додайте перець, помідори і нарізаний великими шматочками часник.
Закрийте другий край рукава за допомогою кліпси або просто щільно зав'яжіть, як целофановий пакет. Перекладіть страву в рукаві в форму для запікання або на деко.
Акуратно зубочисткою зробіть кілька проколів у верхній частині рукава, щоб виходила пара. Надішліть страву в розігріту до 180 ° C духовку на 40-50 хвилин. Через зазначений час дістаньте деко і акуратно розріжте верх рукава.
Поставте допікати ще на півгодини, щоб дати страві підрум'янитися. Час готування може варіюватися, залежно від розмірів інгредієнтів і від потужності духовки. Готову страву обережно вийміть з рукава на велике блюдо і подавайте на стіл гарячим. Смачного!
Випадкові рецепти