Сьогодні наводимо вам один з тих рецептів, який має назву, що доставить вас на Далекий Схід - курка в кисло-солодкому соусі, дуже багата і відома страва китайської кухні, яка готується по всій Азії, хоча в кожній країні є своя версія, включаючи Таїланд . Сьогодні ми вирішили підготувати китайську версію, так як вона є найвідомішою і за межами Азії. Ця страва, повна смаків, з солодкою точкою томатного соусу (кетчупу), яка також дає дуже привабливий червонуватий колір, кислоту рисового оцту і фруктовий присмак ананаса.
Для початку займіться підготовкою соусу. Для того, щоб приготувати соус, в невеликій сковороді розігрійте воду, додайте кетчуп, залийте соєвий соус, оцет, засипте цукор, сіль і все добре перемішайте. Коли рідина в сковороді трохи зменшиться, зніміть сковорідку з вогню і залиште приготований соус на потім.
Тепер очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте. Так само подрібніть і імбир.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець (бажано червоний і зелений) і поріжте його невеликими квадратами.
Тепер вимийте під холодною водою куряче філе і промокніть паперовим рушником або серветками. Потім поріжте курку на досить великі шматочки.
Щоб замаринувати курку, покладіть її в миску, залийте до неї соєвий соус, додайте червоне сухе вино, розбийте куряче яйце, і все добре перемішайте.
Далі засипте в миску до м'яса достатню кількість кукурудзяного крохмалю і знову ретельно все перемішайте. Відставте м'ясо промаринуватися кілька хвилин.
Потім обсмажте шматочки курки в великій кількості рослинного масла на сильному вогні, а коли вони придбають золотисто-коричневий колір, вийміть їх на абсорбуючий папір.
Далі глибокий сотейник з рослинним маслом відправте на плиту і прогрійте. Засипте в сотейник, раніше підготовлений часник і імбир, і обсмажуйте помішуючи.
Коли часник з імбиром в сотейнику почнуть добре пахнути, додайте до них раніше нарізаний болгарський перець, подрібнену цибулю і томіть, помішуючи, пару хвилин.
Потім додайте в сотейник, попередньо нарізаний невеликими шматками ананас, і обсмажуйте, постійно мішаючи, ще хвилину.
Потім додайте в сотейник соус, який приготували раніше, і засипте трохи кукурудзяного крохмалю, розчиненого у воді, щоб він трохи загус.
Тепер додайте в сотейник до овочів обсмажену курку, все добре перемішайте і готово до вживання. Курка в кисло-солодкому соусі буде до смаку всім домочадцям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти