Укр
Рус
Мясо Другі страви Узбецька кухня

Курка в кисло-солодкому соусі

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

2891 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курка в кисло-солодкому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні наводимо вам один з тих рецептів, який має назву, що доставить вас на Далекий Схід - курка в кисло-солодкому соусі, дуже багата і відома страва китайської кухні, яка готується по всій Азії, хоча в кожній країні є своя версія, включаючи Таїланд . Сьогодні ми вирішили підготувати китайську версію, так як вона є найвідомішою і за межами Азії. Ця страва, повна смаків, з солодкою точкою томатного соусу (кетчупу), яка також дає дуже привабливий червонуватий колір, кислоту рисового оцту і фруктовий присмак ананаса.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в кисло-солодкому соусі" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири0.3 гр.
  • Вуглеводи11.4 гр.
  • Калорії80 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою соусу. Для того, щоб приготувати соус, в невеликій сковороді розігрійте воду, додайте кетчуп, залийте соєвий соус, оцет, засипте цукор, сіль і все добре перемішайте. Коли рідина в сковороді трохи зменшиться, зніміть сковорідку з вогню і залиште приготований соус на потім.

Крок - 1
02

Тепер очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте. Так само подрібніть і імбир.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець (бажано червоний і зелений) і поріжте його невеликими квадратами.

Крок - 3
04

Тепер вимийте під холодною водою куряче філе і промокніть паперовим рушником або серветками. Потім поріжте курку на досить великі шматочки.

Крок - 4
05

Щоб замаринувати курку, покладіть її в миску, залийте до неї соєвий соус, додайте червоне сухе вино, розбийте куряче яйце, і все добре перемішайте.

Крок - 5
06

Далі засипте в миску до м'яса достатню кількість кукурудзяного крохмалю і знову ретельно все перемішайте. Відставте м'ясо промаринуватися кілька хвилин.

Крок - 6
07

Потім обсмажте шматочки курки в великій кількості рослинного масла на сильному вогні, а коли вони придбають золотисто-коричневий колір, вийміть їх на абсорбуючий папір.

Крок - 7
08

Далі глибокий сотейник з рослинним маслом відправте на плиту і прогрійте. Засипте в сотейник, раніше підготовлений часник і імбир, і обсмажуйте помішуючи.

Крок - 8
09

Коли часник з імбиром в сотейнику почнуть добре пахнути, додайте до них раніше нарізаний болгарський перець, подрібнену цибулю і томіть, помішуючи, пару хвилин.

Крок - 9
10

Потім додайте в сотейник, попередньо нарізаний невеликими шматками ананас, і обсмажуйте, постійно мішаючи, ще хвилину.

Крок - 10
11

Потім додайте в сотейник соус, який приготували раніше, і засипте трохи кукурудзяного крохмалю, розчиненого у воді, щоб він трохи загус.

Крок - 11
12

Тепер додайте в сотейник до овочів обсмажену курку, все добре перемішайте і готово до вживання. Курка в кисло-солодкому соусі буде до смаку всім домочадцям.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречка по-купецькому - покроковий рецепт, фото 1 Гречка по-купецькому 40 4 3 з 5 - детальніше -
Дідусева смажена картопля - покроковий рецепт, фото 1 Дідусева смажена картопля 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки тріски 40 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Філе індички в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички в рукаві 65 3 3 з 5 - детальніше -
Картопля з салом на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з салом на мангалі 40 3 2 з 5 - детальніше -