Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Курка в духовці

( 4.8378 4 537 37 оцінок)

3187 - переглядів
120 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Курка в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготуйте цю курку в духовці, періодично перевертаючи її. Таким чином, ви отримаєте страву, залишаючи курку хрусткою коричневою зовні і соковитою з внутрішньої сторони. Це завжди виходить смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в духовці" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири17.2 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії211 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте курку всередині і зовні холодною проточною водою. Протріть насухо на обробній дошці. Відріжте зайвий жир.

Крок - 1
02

Змішайте оливкову олію, сіль, мелений чорний перець і подрібнений часник в невеликій мисці. Добре перемішайте і відставте в сторону.

Крок - 2
03

Розігрійте духовку до 200 градусів. Розлийте рослинне масло на деко для запікання, щоб курка не прилипала до нього при приготуванні. Втирайте суміш часнику і масла зовні і всередині курки. Обережно і акуратно втираючи руками.

Крок - 3
04

Зв'яжіть ноги курки разом з допомогою кухонного шпагату. Потім покладіть приправлену курку грудкою вгору на змащену маслом підставку в листі. Помістіть деко з куркою в духовку і запікайте приблизно 1 годину.

Крок - 4
05

Витягніть запечену курку з духовки. Змастіть розтопленим вершковим маслом. Використовуйте кілька щипців і кухонну лопатку, щоб перевернути курку в стійку, а також рясно промажте і нижню частину вершковим маслом.

Крок - 5
06

Надішліть знову деко в духовку і запікайте ще 30 хвилин. Вийміть знову курку з духовки і змастіть великою кількістю вершкового масла. Переверніть тушку і знову промажте нижню частину. Надішліть в духовку, запікайте ще 30 хвилин. Запікайте, поки курка не стане золотисто-коричневого зверху. Обов'язково стежте за цим, щоб не спалити її.

Крок - 6
07

Тим часом приготуйте спеціальний соус до подачі. Наріжте свіжий огірок невеликими кубиками і покладіть його в миску. Додайте сіль і злегка перемішайте. Залиште огірок на 5-10 хвилин, поки він не дасть сік.

Крок - 7
08

Помістіть пом'якшений вершковий сир, майонез і мед в іншу миску. Вичавіть сік з лимона. Збийте все разом.

Крок - 8
09

Загорніть нарізаний огірок в складену марлю кілька разів. Щільно відіжміть всю зайву воду і помістіть огірок в миску з сумішшю вершкового сиру. Добре перемішайте все і накрийте кришкою. Охолодіть до готовності і подачі з куркою.

Крок - 9
10

Перекладіть курку, приготовлену в духовці, на велике блюдо і відразу подавайте з соусом для занурення. Можете нарізати курку на шматки. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Ликер 33 - покроковий рецепт, фото 1 Ликер 33 20 2 2 з 5 - детальніше -
Тушковані свинячі нирки - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані свинячі нирки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-селянськи 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Самса з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з листкового тіста 40 6 3 з 5 - детальніше -
Карамель - покроковий рецепт, фото 1 Карамель 90 1 2 з 5 - детальніше -
Нут з баклажаном - покроковий рецепт, фото 1 Нут з баклажаном 65 3 3 з 5 - детальніше -
Селянський квасолевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Селянський квасолевий суп 45 5 3 з 5 - детальніше -