Укр
Рус
Картопля Другі страви Єврейська кухня

Курка в духовці з картоплею

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1165 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка в духовці з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ця курка з картоплею в духовці чудово спечені в вершково-часниковому соусі, наповненому дивовижними ароматами. Рецепт курки та картоплі, який обов'язково задовольнить вашу сім'ю, адже це так легко зробити, а головне смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в духовці з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У невеликій мисці змішайте сіль, чорний мелений перець, сушений часник і порошок цибулі, чебрець, розмарин і паприку. Приправте попередньо вимиті проточною водою і просушені курячі стегна з обох сторін сумішшю спецій.

Крок - 1
02

Оберніть приправлену курку харчовою плівкою або помістіть в пакет і відправте в холодильник для маринування мінімум на годину.

Крок - 2
03

Поки курка маринується, наріжте попередньо вимиту молоду картоплю на невеликі шматочки (можна навіть не знімаючи шкірку з овоча). Перекладіть нарізану картоплю в деко або форму для випічки.

Крок - 3
04

Полийте оливковою олією викладену картоплю і рясно приправте сіллю і чорним меленим перцем. Надішліть картоплю в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікайте до напівготовності протягом 30 хвилин.

Крок - 4
05

Коли курка закінчить маринуватися, обсмажте її в розігрітому рослинному маслі, по 3 хвилини з кожного боку або до появи скоринки і золотисто-коричневого кольору на м'ясі. Витягніть курку зі сковороди і відкладіть на час в сторону.

Крок - 5
06

У тій же сковороді обсмажте попередньо вимиті листя шпинату, поки вони не зменшаться в розмірі і не утворять однорідну масу. Зніміть шпинат зі сковороди і відкладіть до подальшого використання.

Крок - 6
07

У тій же сковороді повністю розтопіть укладене вершкове масло. Додайте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, поки він не стане ароматним.

Крок - 7
08

Потім засипте в сковорідку борошно і обсмажуйте, постійно мішаючи, протягом хвилини, до легкого загустіння вмісту. Додайте в сковороду курячий бульйон, і томіть, помішуючи, нехай соус готується і згущується.

Крок - 8
09

Тепер залийте в сковорідку молоко, високої жирності вершки, засипте натертий на дрібній тертці сир пармезан, додайте курячий бульйонний кубик, свіжу нашатковану петрушку і базилік, потім томіть вміст хвилину, щоб всі інгредієнти добре з'єдналися.

Крок - 9
10

Далі на запечену картоплю в формі для випічки покладіть обсмажену раніше курку, потім додайте шпинат і приготований молочний соус. Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів протягом 35-40 хвилин, поки курка в духовці з картоплею не буде повністю готова.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак 100 5 4 з 5 - детальніше -
Царський салат - покроковий рецепт, фото 1 Царський салат 35 4 3 з 5 - детальніше -
Домашній хліб - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хліб 70 1 3 з 5 - детальніше -