Ця курка з картоплею в духовці чудово спечені в вершково-часниковому соусі, наповненому дивовижними ароматами. Рецепт курки та картоплі, який обов'язково задовольнить вашу сім'ю, адже це так легко зробити, а головне смачно.
У невеликій мисці змішайте сіль, чорний мелений перець, сушений часник і порошок цибулі, чебрець, розмарин і паприку. Приправте попередньо вимиті проточною водою і просушені курячі стегна з обох сторін сумішшю спецій.
Оберніть приправлену курку харчовою плівкою або помістіть в пакет і відправте в холодильник для маринування мінімум на годину.
Поки курка маринується, наріжте попередньо вимиту молоду картоплю на невеликі шматочки (можна навіть не знімаючи шкірку з овоча). Перекладіть нарізану картоплю в деко або форму для випічки.
Полийте оливковою олією викладену картоплю і рясно приправте сіллю і чорним меленим перцем. Надішліть картоплю в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікайте до напівготовності протягом 30 хвилин.
Коли курка закінчить маринуватися, обсмажте її в розігрітому рослинному маслі, по 3 хвилини з кожного боку або до появи скоринки і золотисто-коричневого кольору на м'ясі. Витягніть курку зі сковороди і відкладіть на час в сторону.
У тій же сковороді обсмажте попередньо вимиті листя шпинату, поки вони не зменшаться в розмірі і не утворять однорідну масу. Зніміть шпинат зі сковороди і відкладіть до подальшого використання.
У тій же сковороді повністю розтопіть укладене вершкове масло. Додайте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, поки він не стане ароматним.
Потім засипте в сковорідку борошно і обсмажуйте, постійно мішаючи, протягом хвилини, до легкого загустіння вмісту. Додайте в сковороду курячий бульйон, і томіть, помішуючи, нехай соус готується і згущується.
Тепер залийте в сковорідку молоко, високої жирності вершки, засипте натертий на дрібній тертці сир пармезан, додайте курячий бульйонний кубик, свіжу нашатковану петрушку і базилік, потім томіть вміст хвилину, щоб всі інгредієнти добре з'єдналися.
Далі на запечену картоплю в формі для випічки покладіть обсмажену раніше курку, потім додайте шпинат і приготований молочний соус. Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів протягом 35-40 хвилин, поки курка в духовці з картоплею не буде повністю готова.
Випадкові рецепти