Курка в банці - рецепт, за допомогою якого можна приготувати дуже соковите м'ясо зовні, але солодке і м'яке всередині з надзвичайно хорошим смаком.
Очистіть і вимийте курку добре, потім протріть (просушіть) паперовим рушником, щоб усунути зайву вологу. Рясно просочіть сіллю просушену курку з усіх боків. Краще змішати велику сіль (грубу) з дрібною.
Потім з допомогою кухонної щітки змастіть курку з усіх боків заздалегідь розтопленим вершковим маслом. Залежно від ваших уподобань, під час танення вершкового масла ви можете додати трохи подрібненого часнику і змастити курку цією сумішшю. Видаліть шматочки часнику, якщо він пристане до курки, щоб не отримати злегка гіркий смак під час запікання.
Тепер помістіть на деко банку (можна використовувати скляну пляшку). Увага: заздалегідь перевірте, чи поміщається банка разом з куркою на підносі в духовці, не торкаючись верхньої або нижньої частини духової шафи.
Залийте в банку трохи гарячої води (десь три чверті ємності), додавши чорний перець горошком і кілька свіжих гілочок чебрецю або кмину.
Помістіть замариновану курку на банку так, щоб вони зручно трималися на деку. Ми рекомендуємо закрити верхню частину курки декількома зубочистками або шпажками і переконатися, що курка щільно запечатана всередині. Ми також рекомендуємо покрити кінцівки крил алюмінієвою фольгою, щоб вони залишалися золотими і не згоріли в кінці випічки.
Далі додайте (десь в палець) теплої води в деко, засипте перець горошок і кілька гілочок чебрецю. Надішліть деко з куркою в банку в попередньо розігріту духовку і залиште запікатися приблизно на 30 хвилин при 180 градусах, а потім витягніть, щоб повторити мастило розтопленим вершковим маслом.
Надішліть знову в духовку і залиште ще на 30-40 хвилин при 180 градусах або поки курка повністю не підрум'яниться. Після вилучення обсмаженої курки в банці з духовки, полийте її рясно соком, що утворився в деко, щоб ще більше розм'якшити м'ясо. Подавайте м'ясну страву з печеною картоплею і зубчиками часнику.
Випадкові рецепти