Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка в банці

( 4.9412 4 534 34 оцінки)

3484 - переглядів
100 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Курка в банці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В банці

опис

Курка в банці - рецепт, за допомогою якого можна приготувати дуже соковите м'ясо зовні, але солодке і м'яке всередині з надзвичайно хорошим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка в банці" (на 100 грам)

  • Білки15 гр.
  • Жири18.1 гр.
  • Вуглеводи0.3 гр.
  • Калорії225 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть і вимийте курку добре, потім протріть (просушіть) паперовим рушником, щоб усунути зайву вологу. Рясно просочіть сіллю просушену курку з усіх боків. Краще змішати велику сіль (грубу) з дрібною.

Крок - 1
02

Потім з допомогою кухонної щітки змастіть курку з усіх боків заздалегідь розтопленим вершковим маслом. Залежно від ваших уподобань, під час танення вершкового масла ви можете додати трохи подрібненого часнику і змастити курку цією сумішшю. Видаліть шматочки часнику, якщо він пристане до курки, щоб не отримати злегка гіркий смак під час запікання.

Крок - 2
03

Тепер помістіть на деко банку (можна використовувати скляну пляшку). Увага: заздалегідь перевірте, чи поміщається банка разом з куркою на підносі в духовці, не торкаючись верхньої або нижньої частини духової шафи.

Крок - 3
04

Залийте в банку трохи гарячої води (десь три чверті ємності), додавши чорний перець горошком і кілька свіжих гілочок чебрецю або кмину.

Крок - 4
05

Помістіть замариновану курку на банку так, щоб вони зручно трималися на деку. Ми рекомендуємо закрити верхню частину курки декількома зубочистками або шпажками і переконатися, що курка щільно запечатана всередині. Ми також рекомендуємо покрити кінцівки крил алюмінієвою фольгою, щоб вони залишалися золотими і не згоріли в кінці випічки.

Крок - 5
06

Далі додайте (десь в палець) теплої води в деко, засипте перець горошок і кілька гілочок чебрецю. Надішліть деко з куркою в банку в попередньо розігріту духовку і залиште запікатися приблизно на 30 хвилин при 180 градусах, а потім витягніть, щоб повторити мастило розтопленим вершковим маслом.

Крок - 6
07

Надішліть знову в духовку і залиште ще на 30-40 хвилин при 180 градусах або поки курка повністю не підрум'яниться. Після вилучення обсмаженої курки в банці з духовки, полийте її рясно соком, що утворився в деко, щоб ще більше розм'якшити м'ясо. Подавайте м'ясну страву з печеною картоплею і зубчиками часнику.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з буряка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Панакота зі сметани - покроковий рецепт, фото 1 Панакота зі сметани 50 3 3 з 5 - детальніше -
Шашлики з курки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлики з курки в духовці 40 3 2 з 5 - детальніше -