Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Курка у фритюрі

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1041 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курка у фритюрі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Білоруська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курка у фритюрі в цьому рецепті готується в мультіпечі (аерофрітюрніці), тобто майже без масла. Такий спосіб приготування робить їжу такою ж смачною, як при смаженні в звичайному фритюрі (навіть з хрусткою скоринкою), але набагато більш корисною. Смажити курку ми будемо цілком. Вийде апетитна і ароматна страва для сімейного обіду.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка у фритюрі" (на 100 грам)

  • Білки14.3 гр.
  • Жири14.6 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії198 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти. Випатрану курячу тушку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Пряні трави (орегано, чебрець, шавлія, базилік, розмарин) бажано використовувати свіжі. Вимийте їх і обтрусіть від вологи. Лимон вимийте і розріжте навпіл. Часник теж розріжте навпіл (очищати від лушпиння не потрібно).

Крок - 1
02

Влийте в миску рослинне масло. Всипте сіль, часниковий порошок, солодку паприку, чорний мелений перець і куркуму. Додайте гірчицю і свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

Надішліть в отриману суміш курку і з усіх боків (в тому числі всередині) обмажте її маринадом. Покладіть всередину тушки пряні трави, лимон і половинки часнику.

Крок - 3
04

Підготовлену таким чином курку викладіть в чашу аерофритюрниці спинкою вгору, виставте температуру 160 градусів і час готування 30 хвилин.

Крок - 4
05

Через півгодини вийміть чашу, переверніть курку на спинку, поверніть у фритюрницю і смажте ще 30 хвилин.

Крок - 5
06

Після цього дістаньте курку з аерофритюрниці, дайте відпочити 15 хвилин, а потім подавайте на стіл з овочевим салатом або будь-яким іншим гарніром на ваш вибір. Курка у фритюрі, приготована практично без масла в мультіпечі, виходить неймовірно ніжною і ароматною, з рум'яною скоринкою і соковитим м'ясом.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зрази м’ясні з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Зрази м’ясні з грибами 40 3 3 з 5 - детальніше -
Суп із зеленої сочевиці - покроковий рецепт, фото 1 Суп із зеленої сочевиці 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рогалики з маком - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з маком 80 3 3 з 5 - детальніше -
Червона риба у фользі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Червона риба у фользі в духовці 60 1 2 з 5 - детальніше -
Курка в рукаві в духовці цілком - покроковий рецепт, фото 1 Курка в рукаві в духовці цілком 85 6 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт «Апельсиновий» - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт «Апельсиновий» 65 4 3 з 5 - детальніше -