Курка у фритюрі в цьому рецепті готується в мультіпечі (аерофрітюрніці), тобто майже без масла. Такий спосіб приготування робить їжу такою ж смачною, як при смаженні в звичайному фритюрі (навіть з хрусткою скоринкою), але набагато більш корисною. Смажити курку ми будемо цілком. Вийде апетитна і ароматна страва для сімейного обіду.
Підготуйте інгредієнти. Випатрану курячу тушку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Пряні трави (орегано, чебрець, шавлія, базилік, розмарин) бажано використовувати свіжі. Вимийте їх і обтрусіть від вологи. Лимон вимийте і розріжте навпіл. Часник теж розріжте навпіл (очищати від лушпиння не потрібно).
Влийте в миску рослинне масло. Всипте сіль, часниковий порошок, солодку паприку, чорний мелений перець і куркуму. Додайте гірчицю і свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Надішліть в отриману суміш курку і з усіх боків (в тому числі всередині) обмажте її маринадом. Покладіть всередину тушки пряні трави, лимон і половинки часнику.
Підготовлену таким чином курку викладіть в чашу аерофритюрниці спинкою вгору, виставте температуру 160 градусів і час готування 30 хвилин.
Через півгодини вийміть чашу, переверніть курку на спинку, поверніть у фритюрницю і смажте ще 30 хвилин.
Після цього дістаньте курку з аерофритюрниці, дайте відпочити 15 хвилин, а потім подавайте на стіл з овочевим салатом або будь-яким іншим гарніром на ваш вибір. Курка у фритюрі, приготована практично без масла в мультіпечі, виходить неймовірно ніжною і ароматною, з рум'яною скоринкою і соковитим м'ясом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти