Ця страва по праву стане головною на вашому столі, будь то свято або сімейна вечеря. Приготувавши одну страву, ви отримуєте одночасно і соковите м'ясо і смачний гарнір.
Перед приготуванням вимийте курку під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Те ж саме виконайте з овочами.
Візьміть велику глибоку миску, куди будете складати нарізані овочі. Очищену моркву наріжте кружальцями завтовшки 3-4 мм і висипте в миску.
Помідори відправляйте в загальну ємність цілком. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки, подрібніть соломкою. Щоб додати страві яскравості, візьміть перець різних кольорів.
Очищену ріпчасту цибулю розріжте навпіл і наріжте півкільцями.
Додайте в миску подрібнений часник і нарізану кільцями цибулю-порей. Кількість цих інгредієнтів можете регулювати відповідно до своїх гастрономічних уподобань.
Картоплю ретельно вимийте, так як пекти овоч будете «в мундирі». Видаліть всі вади, розріжте кожну бульбу уздовж на 4 частини і висипте в загальну ємність. Якщо картопля стара, шкірку краще очистити.
Подрібнені овочі посоліть, поперчіть і полийте олією. Додайте кмин, паприку і майоран. Руками все ретельно перемішайте, щоб спеції розподілилися максимально рівномірно. Дайте отриманій суміші трохи настоятися і просочитися.
У глибоке деко налийте невелику кількість рослинної олії. На середину покладіть курку і натріть її сіллю з усіх боків. Потім посипте тушку паприкою, тмином і майораном. Щоб закріпити приправи, змастіть курячу шкірку невеликою кількістю масла. Гарненько втирайте спеції в тушку, тоді курочка вийде дуже ароматною.
До цього часу овочі настоятися і пустять сік. Висипати їх на деко, рівномірно розподіливши навколо курки. Випікайте страву в духовці 1 годину 20 хвилин при температурі 180 ° C.
Приблизно через 30 хвилин дістаньте деко і за допомогою кулінарних щипців перемішайте овочі і переверніть курячу тушку. Так всі інгредієнти прожаряться рівномірно. Проробіть це ще кілька раз: через півгодини і за 20 хвилин до готовності.
Готова страва придбає красивий золотистий відтінок. Розріжте курку на порційні шматочки і подавайте з запеченими овочами. Викладіть страву на тарілку, прикрасивши нарізаними свіжими помідорами, солоними і свіжими огірочками, солодким перцем і кільцями цибулі-порею. Смачного!
Випадкові рецепти