Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Узбецька кухня

Курка, смажена в духовці з картоплею

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1453 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка, смажена в духовці з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ця страва по праву стане головною на вашому столі, будь то свято або сімейна вечеря. Приготувавши одну страву, ви отримуєте одночасно і соковите м'ясо і смачний гарнір.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка, смажена в духовці з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки7.3 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед приготуванням вимийте курку під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Те ж саме виконайте з овочами.

Крок - 1
02

Візьміть велику глибоку миску, куди будете складати нарізані овочі. Очищену моркву наріжте кружальцями завтовшки 3-4 мм і висипте в миску.

Крок - 2
03

Помідори відправляйте в загальну ємність цілком. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки, подрібніть соломкою. Щоб додати страві яскравості, візьміть перець різних кольорів.

Крок - 3
04

Очищену ріпчасту цибулю розріжте навпіл і наріжте півкільцями.

Крок - 4
05

Додайте в миску подрібнений часник і нарізану кільцями цибулю-порей. Кількість цих інгредієнтів можете регулювати відповідно до своїх гастрономічних уподобань.

Крок - 5
06

Картоплю ретельно вимийте, так як пекти овоч будете «в мундирі». Видаліть всі вади, розріжте кожну бульбу уздовж на 4 частини і висипте в загальну ємність. Якщо картопля стара, шкірку краще очистити.

Крок - 6
07

Подрібнені овочі посоліть, поперчіть і полийте олією. Додайте кмин, паприку і майоран. Руками все ретельно перемішайте, щоб спеції розподілилися максимально рівномірно. Дайте отриманій суміші трохи настоятися і просочитися.

Крок - 7
08

У глибоке деко налийте невелику кількість рослинної олії. На середину покладіть курку і натріть її сіллю з усіх боків. Потім посипте тушку паприкою, тмином і майораном. Щоб закріпити приправи, змастіть курячу шкірку невеликою кількістю масла. Гарненько втирайте спеції в тушку, тоді курочка вийде дуже ароматною.

Крок - 8
09

До цього часу овочі настоятися і пустять сік. Висипати їх на деко, рівномірно розподіливши навколо курки. Випікайте страву в духовці 1 годину 20 хвилин при температурі 180 ° C.

Крок - 9
10

Приблизно через 30 хвилин дістаньте деко і за допомогою кулінарних щипців перемішайте овочі і переверніть курячу тушку. Так всі інгредієнти прожаряться рівномірно. Проробіть це ще кілька раз: через півгодини і за 20 хвилин до готовності.

Крок - 10
11

Готова страва придбає красивий золотистий відтінок. Розріжте курку на порційні шматочки і подавайте з запеченими овочами. Викладіть страву на тарілку, прикрасивши нарізаними свіжими помідорами, солоними і свіжими огірочками, солодким перцем і кільцями цибулі-порею. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Олів’є без ковбаси - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є без ковбаси 35 5 3 з 5 - детальніше -
Класичний томатний соус - покроковий рецепт, фото 1 Класичний томатний соус 40 1 2 з 5 - детальніше -
Китайська локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Китайська локшина з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -