Шикарний рецепт для любителів курки. Курка по-мексиканськи з покроковою інструкцією приготування.
Викладіть, заздалегідь вимиті і просушені, курячі стегенця в форму для випічки. Збризніть покладену курку в формі оливковою олією, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Вичавіть сік лайма. Додайте так само в м'ясо кардамон, солодкий і гострий мелений червоний перець і кмин. Втирайте добре маринад в кожен шматок м'яса, накрийте форму фольгою і залиште маринуватися.
Нагрійте оливкову чи рослинну олію в глибокій сковороді на плиті. Очистіть від лушпиння цибулю і дрібно її наріжте. Так само подрібніть заздалегідь очищений часник. Розігрійте масло в глибокій сковороді. Надішліть подрібнену цибулю і часник в розігріте масло і обсмажте, помішуючи, до їх розм'якшення.
Кабачки очистіть від шкірки, а потім наріжте їх дрібними кубиками і додайте в сковорідку. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте і прожарьте близько 3 хвилин.
Розріжте навпіл і очистіть акуратно зелений гострий перець від насіння. Наріжте перець дрібними шматочками і відправте так само в сковороду до решти продуктів. Наріжте невеликими скибочками вичищений заздалегідь червоний солодкий перець і додайте теж в сковороду.
Далі засипте в сковорідку довгозернистий рис і трохи обсмажте, періодично помішуючи.
Далі вимийте проточною водою, а потім дрібно наріжте на обробній дошці пучок свіжої петрушки.
Залийте вміст сковороди теплою водою, додайте консервовані помідори і трохи томатної пасти (можна використовувати кетчуп або скисло-солодкий соус). Добре перемішайте все і дайте вмісту протушкувати на середньому вогні близько 15 хвилин.
Тим часом в окремій сковороді розігрійте шматок вершкового масла з декількома краплями рослинного масла. Обсмажте, раніше замариновані курячі стегенця, до золотистого кольору з усіх боків.
Додайте консервовану червону квасолю і подрібнену петрушку в сковорідку з іншими овочами і остаточно перемішайте.
Далі в сковороду з підготовленою овочевою масою перекладіть обсмажені курячі стегенця і запікайте курку по-мексиканськи в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів ще півгодини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти