Фарширована курка по-грузинськи - одна з кращих страв домашньої кухні. Ми покажемо вам крок за кроком, як приготувати начинку, заповнити нею курку, а потім краще запечатати.
Для приготування цієї чудової смаженої курки з начинкою спочатку необхідно ретельно вимити проточною водою тушку і добре її обсушити паперовим рушником або природним чином.
Далі відправте невелику сковороду на плиту. На сковороді розтопіть вершкове масло і відправте в нього попередньо вимиті і нарізані потрухи (тут використовуйте курячу печінку і сердечка). Обсмажуйте тельбухи, помішуючи, до готовності.
Для начинки курки змішайте в глибокій мисці обсмажені і охолоджені тельбухи із заздалегідь нарізаними кубиками хліба, збитими вершками, сметаною високої жирності, курячими яйцями, нашаткованою петрушкою, цедрою лимона і, якщо хочете, з невеликою кількістю рослинного або оливкового масла. Приправте вміст миски сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішайте, поки не вийде щільна маса. Найкраще дати начинці настоятися півгодини.
Заповніть курку підготовленою начинкою, а потім зашейте отвір голкою з ниткою. Зв'яжіть передні ніжки розрізом, щоб курка залишалася в формі під час запікання і не розвалювалася, втрачаючи начинку. Розігрійте духовку до 200 градусів в режимі зверху і знизу.
Залийте в невелику мисочку оливкове або рослинне масло, приправте його свіжим мускатним горіхом (натертим на найдрібнішу тертку) і змастіть утвореною сумішшю курку з усіх боків.
Залийте бульйон в форму для запікання і помістіть в неї курку. Надішліть форму з куркою в розігріту духовку. Приблизно через 20 хвилин встановіть температуру в духовці 180 градусів і запікайте курку ще близько 60 хвилин.
Після закінчення половини часу запікання переверніть курку, полийте її власною підливою з форми і приправте сіллю і чорним меленим перцем. Як тільки смажена курка по-грузинськи стане красивою і хрусткою зовні і добре пропечена всередині, дістаньте її з духовки і нарізавши, подавайте до столу.
Випадкові рецепти