Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Грузинська кухня

Курка по-грузинськи

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

704 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Фарширована курка по-грузинськи - одна з кращих страв домашньої кухні. Ми покажемо вам крок за кроком, як приготувати начинку, заповнити нею курку, а потім краще запечатати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка по-грузинськи" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії187 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї чудової смаженої курки з начинкою спочатку необхідно ретельно вимити проточною водою тушку і добре її обсушити паперовим рушником або природним чином.

Крок - 1
02

Далі відправте невелику сковороду на плиту. На сковороді розтопіть вершкове масло і відправте в нього попередньо вимиті і нарізані потрухи (тут використовуйте курячу печінку і сердечка). Обсмажуйте тельбухи, помішуючи, до готовності.

Крок - 2
03

Для начинки курки змішайте в глибокій мисці обсмажені і охолоджені тельбухи із заздалегідь нарізаними кубиками хліба, збитими вершками, сметаною високої жирності, курячими яйцями, нашаткованою петрушкою, цедрою лимона і, якщо хочете, з невеликою кількістю рослинного або оливкового масла. Приправте вміст миски сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішайте, поки не вийде щільна маса. Найкраще дати начинці настоятися півгодини.

Крок - 3
04

Заповніть курку підготовленою начинкою, а потім зашейте отвір голкою з ниткою. Зв'яжіть передні ніжки розрізом, щоб курка залишалася в формі під час запікання і не розвалювалася, втрачаючи начинку. Розігрійте духовку до 200 градусів в режимі зверху і знизу.

Крок - 4
05

Залийте в невелику мисочку оливкове або рослинне масло, приправте його свіжим мускатним горіхом (натертим на найдрібнішу тертку) і змастіть утвореною сумішшю курку з усіх боків.

Крок - 5
06

Залийте бульйон в форму для запікання і помістіть в неї курку. Надішліть форму з куркою в розігріту духовку. Приблизно через 20 хвилин встановіть температуру в духовці 180 градусів і запікайте курку ще близько 60 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення половини часу запікання переверніть курку, полийте її власною підливою з форми і приправте сіллю і чорним меленим перцем. Як тільки смажена курка по-грузинськи стане красивою і хрусткою зовні і добре пропечена всередині, дістаньте її з духовки і нарізавши, подавайте до столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья класична - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья класична 60 4 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму сацебелі - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму сацебелі 40 1 2 з 5 - детальніше -