Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Грузинська кухня

Курка під майонезом в духовці

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1096 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курка під майонезом в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курка під майонезом в духовці виходить м'якою і соковитою. Зверху вона рум'яна і хрустка, а всередині дивно ніжна. У рецепті розповідається, як запекти курку під майонезом цілком. Це займе трохи більше часу, ніж приготування шматочками, але зробить м'ясо соковитіше і смачніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка під майонезом в духовці" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири15.8 гр.
  • Вуглеводи2.4 гр.
  • Калорії202 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курку ретельно вимийте зсередини і зовні і просушіть паперовими рушниками. Посоліть тушку з усіх боків і всередині. Для кращого ефекту втирайте сіль в курку руками. Поставте птицю на півгодини в холодильник просолюваттся.

Крок - 1
02

Зробіть майонезний соус для запікання. З'єднайте в одній ємності майонез, свіжовичавлений лимонний сік, пластівці чилі, мелену паприку і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Розріжте цибулини на четвертинки і відправте в форму для запікання. Часник, не очищаючи, наріжте шматочками і покладіть поруч з цибулею.

Крок - 3
04

Зверху викладіть курку. Кілька шматочків цибулі і часнику покладіть всередину тушки. Гілочки свіжого чебрецю вимийте, просушіть і теж відправте всередину курки.

Крок - 4
05

Щедро змастіть курочку зверху раніше приготованим майонезним соусом. Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму з куркою накрийте фольгою і відправте в духовку на 45 хвилин. Кожні 20 хвилин змащуйте птицю залишеним майонезним соусом.

Крок - 5
06

Через 45 хвилин зніміть фольгу і запікайте курку ще 25-30 хвилин, щоб сформувалася золотисто-коричнева скоринка. Не забудьте ще раз змастити соусом!

Крок - 6
07

В кінці запікання курка під майонезом в духовці виглядає дуже апетитно. У неї рум'яна кірочка і соковите, лискуче м'ясо. Вийміть курку з духовки, трохи остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. Подавайте з запеченими або тушкованими овочами і зеленню. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Голубці з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з курячого фаршу 85 6 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус для пельменів 35 1 2 з 5 - детальніше -
Гостра закуска з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Гостра закуска з баклажанів 40 3 2 з 5 - детальніше -