Курка під майонезом в духовці виходить м'якою і соковитою. Зверху вона рум'яна і хрустка, а всередині дивно ніжна. У рецепті розповідається, як запекти курку під майонезом цілком. Це займе трохи більше часу, ніж приготування шматочками, але зробить м'ясо соковитіше і смачніше.
Курку ретельно вимийте зсередини і зовні і просушіть паперовими рушниками. Посоліть тушку з усіх боків і всередині. Для кращого ефекту втирайте сіль в курку руками. Поставте птицю на півгодини в холодильник просолюваттся.
Зробіть майонезний соус для запікання. З'єднайте в одній ємності майонез, свіжовичавлений лимонний сік, пластівці чилі, мелену паприку і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Розріжте цибулини на четвертинки і відправте в форму для запікання. Часник, не очищаючи, наріжте шматочками і покладіть поруч з цибулею.
Зверху викладіть курку. Кілька шматочків цибулі і часнику покладіть всередину тушки. Гілочки свіжого чебрецю вимийте, просушіть і теж відправте всередину курки.
Щедро змастіть курочку зверху раніше приготованим майонезним соусом. Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму з куркою накрийте фольгою і відправте в духовку на 45 хвилин. Кожні 20 хвилин змащуйте птицю залишеним майонезним соусом.
Через 45 хвилин зніміть фольгу і запікайте курку ще 25-30 хвилин, щоб сформувалася золотисто-коричнева скоринка. Не забудьте ще раз змастити соусом!
В кінці запікання курка під майонезом в духовці виглядає дуже апетитно. У неї рум'яна кірочка і соковите, лискуче м'ясо. Вийміть курку з духовки, трохи остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. Подавайте з запеченими або тушкованими овочами і зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти