Курка на солі цілком - цікава варіація на тему знаменитого курча табака. Відома маса рецептів його приготування. Ми пропонуємо один із найлегших, але при цьому оригінальних. Все, що вам знадобиться, - курка, спеції та багато солі. В результаті вийде фантастично апетитна страва, яку не соромно поставити навіть на святковий стіл.
Підготуйте інгредієнти. Застеліть форму для випікання пергаментом і насипте сіль. Вона може бути як звичайною кам'яною, так і морською, але обов'язково великого помелу! Це важливо, інакше після приготування курка вийде надто солоною.
Курячу тушку ретельно вимийте водою всередині та зовні, просушіть паперовими рушниками і з боку спинки розріжте навпіл.
Приправте курку з обох боків чорним меленим перцем, сушеним чебрецем і солодкою паприкою. Якщо хочете надати страві легкого запаху копченостей, використовуйте не звичайну, а копчену паприку (бажано натурального копчення). Руками добре утріть спеції в тушку.
Підготовлену таким чином курку викладіть у форму для випічки поверх солі і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу. Запікайте протягом 1,5 години. Тушка повинна покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.
Щоб переконатися, що м'ясо добре пропеклося, проткніть його у товстому місці дерев'яною шпажкою. Якщо зовсім не виділиться рідина або чистий сік без домішки крові, курка на солі цілком готова, і її можна подавати на стіл.
Тушка має легко знятися із солі, на якій вона готувалася. А м'ясо має без зусиль зніматися з кістки. Курка, запечена цілком на солі, виходить настільки смачною, що йде зі столу насамперед. До неї підійде будь-який овочевий гарнір, а також паста та відварений рис. Смачного!
Випадкові рецепти