Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка на солі цілою

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

787 - переглядів
150 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Курка на солі цілою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курка на солі цілком - цікава варіація на тему знаменитого курча табака. Відома маса рецептів його приготування. Ми пропонуємо один із найлегших, але при цьому оригінальних. Все, що вам знадобиться, - курка, спеції та багато солі. В результаті вийде фантастично апетитна страва, яку не соромно поставити навіть на святковий стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка на солі цілою" (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи0.1 гр.
  • Калорії104 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти. Застеліть форму для випікання пергаментом і насипте сіль. Вона може бути як звичайною кам'яною, так і морською, але обов'язково великого помелу! Це важливо, інакше після приготування курка вийде надто солоною.

Крок - 1
02

Курячу тушку ретельно вимийте водою всередині та зовні, просушіть паперовими рушниками і з боку спинки розріжте навпіл.

Крок - 2
03

Приправте курку з обох боків чорним меленим перцем, сушеним чебрецем і солодкою паприкою. Якщо хочете надати страві легкого запаху копченостей, використовуйте не звичайну, а копчену паприку (бажано натурального копчення). Руками добре утріть спеції в тушку.

Крок - 3
04

Підготовлену таким чином курку викладіть у форму для випічки поверх солі і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу. Запікайте протягом 1,5 години. Тушка повинна покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.

Крок - 4
05

Щоб переконатися, що м'ясо добре пропеклося, проткніть його у товстому місці дерев'яною шпажкою. Якщо зовсім не виділиться рідина або чистий сік без домішки крові, курка на солі цілком готова, і її можна подавати на стіл.

Крок - 5
06

Тушка має легко знятися із солі, на якій вона готувалася. А м'ясо має без зусиль зніматися з кістки. Курка, запечена цілком на солі, виходить настільки смачною, що йде зі столу насамперед. До неї підійде будь-який овочевий гарнір, а також паста та відварений рис. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вівсяна каша веганська - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша веганська 25 2 2 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса з фаршу 60 6 4 з 5 - детальніше -
Налисники на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Налисники на молоці 45 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб сицилійський - покроковий рецепт, фото 1 Хліб сицилійський 150 1 3 з 5 - детальніше -