Приготуйте соковиті і ніжні шматочки курки, запечені в духовці з пікантним соусом. Кількість спецій регулюйте за своїми смаковими уподобаннями.
Курячі грудки вимийте і висушіть паперовим рушником. Наріжте дрібними кубиками і викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, чорний мелений перець і оцет. Ретельно переміксуйте і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте товстими скибочками і відваріть в підсоленій воді. Остудіть і подрібніть за допомогою блендера.
З охолодженого м'яса злийте вивільнену рідину. Додайте кашмірський червоний порошок чилі, коріандр, куркуму, порошок гараму масала і сушене листя пажитника. Перемішайте і введіть подрібнену відварену цибулю, йогурт або сир і томатну пасту.
Часник і імбирний корінь очистіть, натріть на дрібній тертці і всипте до решти інгредієнтів. Налийте гірчичну або оливкову олію. Ретельно перемішайте, додайте мед і знову переміксуйте. Дайте м'ясу настоятися 10-15 хвилин.
У глибоку форму для запікання всипте запашний перець, кардамон і паличку кориці. Додайте трохи оливкового або рослинного масла і розподіліть його рівномірно на дні ємності. Викладіть у форму м'ясо.
Додайте в миску, в якій маринувалася курка, трохи води. Збовтайте і вилийте рідину в м'ясо. Додайте нарізане на кубики вершкове масло. Накрийте форму кришкою і поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 50-60 хвилин.
Готову курку притрусіть порошком гарам масала і червоним перцем. Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти