Укр
Рус
Курка Другі страви Українська кухня

Курка, фарширована апельсинами (в духовці)

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1365 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка, фарширована апельсинами (в духовці) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ароматна і дуже апетитна курочка, перед якою неможливо встояти. Спробувавши хоч раз хрустку солодкувату скориночку і соковите ніжне м'ясо, ви будете знову і знову повертатися до цього рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка, фарширована апельсинами (в духовці)" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії152 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курку ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Віддавайте перевагу свіжим не мороженим тушкам.

Крок - 1
02

Приготуйте глазур. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь і викладіть в нього масло. Коли воно повністю розчиниться, всипте коричневий цукор. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 1, 5-2 хвилин.

Крок - 2
03

Влийте в сотейник мандариновий сік, проціджений через дрібнопористе сито. Продовжуйте готувати на слабкому вогні, постійно помішуючи, протягом 5-10 хвилин. Коли глазур почне застигати, зніміть її з вогню.

Крок - 3
04

Приготуйте глибоку форму для запікання курки. Апельсини ретельно вимийте під проточною водою, наріжте кружальцями і викладіть на дно форми в один шар. Зверху покладіть гілочки свіжого розмарину.

Крок - 4
05

Притрусіть курку з усіх боків меленою сіллю, потім ретельно розітріть спецію по всій поверхні. Всередину тушки укладіть сушену журавлину, кілька часточок апельсина і свіжий чебрець.

Крок - 5
06

Викладіть курку в форму на апельсинову подушку. Шматочки цитруса розташуйте на тушці і додайте до них кілька гілочок чебрецю. Приструсіть меленою сіллю і відправте в розігріту до 150 ° С духовку. Запікайте протягом 45-60 хвилин.

Крок - 6
07

По закінчення 15 хвилин, дістаньте курку, змастіть глазур'ю і поверніть назад в духовку. І повторюйте процедуру глазурування кожні 15 хвилин, або до тих пір, поки не закінчиться солодка суміш.

Крок - 7
08

Готову страву перекладіть на блюдо сервіровки і змастіть глазур'ю або соком з форми, в якій випікалося м'ясо. Навколо укладіть кружечки апельсина і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашня локшина на воді - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина на воді 45 1 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з лососем і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з лососем і сиром 80 5 3 з 5 - детальніше -
Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -