Ароматна і дуже апетитна курочка, перед якою неможливо встояти. Спробувавши хоч раз хрустку солодкувату скориночку і соковите ніжне м'ясо, ви будете знову і знову повертатися до цього рецепту.
Курку ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Віддавайте перевагу свіжим не мороженим тушкам.
Приготуйте глазур. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь і викладіть в нього масло. Коли воно повністю розчиниться, всипте коричневий цукор. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 1, 5-2 хвилин.
Влийте в сотейник мандариновий сік, проціджений через дрібнопористе сито. Продовжуйте готувати на слабкому вогні, постійно помішуючи, протягом 5-10 хвилин. Коли глазур почне застигати, зніміть її з вогню.
Приготуйте глибоку форму для запікання курки. Апельсини ретельно вимийте під проточною водою, наріжте кружальцями і викладіть на дно форми в один шар. Зверху покладіть гілочки свіжого розмарину.
Притрусіть курку з усіх боків меленою сіллю, потім ретельно розітріть спецію по всій поверхні. Всередину тушки укладіть сушену журавлину, кілька часточок апельсина і свіжий чебрець.
Викладіть курку в форму на апельсинову подушку. Шматочки цитруса розташуйте на тушці і додайте до них кілька гілочок чебрецю. Приструсіть меленою сіллю і відправте в розігріту до 150 ° С духовку. Запікайте протягом 45-60 хвилин.
По закінчення 15 хвилин, дістаньте курку, змастіть глазур'ю і поверніть назад в духовку. І повторюйте процедуру глазурування кожні 15 хвилин, або до тих пір, поки не закінчиться солодка суміш.
Готову страву перекладіть на блюдо сервіровки і змастіть глазур'ю або соком з форми, в якій випікалося м'ясо. Навколо укладіть кружечки апельсина і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти