Дізнайтеся, як приготувати смажену курку цілком у духовці з сиром фета. Смажена курка, безумовно, не є особливою стравою, проте, додавши кілька інгредієнтів, вона може вивести скромне смажене м'ясо на новий рівень.
Приготуйте спочатку пасту з сиром "фета", для того щоб покрити курку. Відріжте потрібну кількість сиру. Спробуйте його наскільки він солоний, тому що у різних виробників може бути різна кількість солі. Візьміть глибоку, але невелику миску. Розкришіть в неї фету руками на дрібні шматочки.
Очистіть часник. Пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Перекладіть в миску з сиром. Також додайте туди кілька пучок червоного меленого перцю або на свій смак.
Приправте ще фету свіжомеленим чорним перцем, сушеним орегано, цедрою лимона (знімайте цедру тонким шаром зрізуючи ножем або скористайтеся теркою) і полийте все оливковою олією.
Перемішайте інгредієнти, розминаючи ложкою шматочки фети. Продовжуйте роздавлювати, поки маса не перетвориться в однорідну пасту і відставте в сторону.
Займіться куркою. Вимийте її. Помістіть в глибоку велику миску. Поверніть курячу тушку вгору отвором, з якого виймались нутрощі і посоліть.
Всередину курки покладіть свіжі гілочки розмарину, який додасть пікантного, приємного хвойного смаку і аромату вашому м'ясу.
Відріжте приблизно 30 сантиметрів шпагату або використовуйте кулінарну нитку. Складіть навхрест ніжки курячої тушки і міцно зв'яжіть їх, кілька разів обмотавши. Потім натріть всю курку сіллю і перекладіть на сковороду, в якій буде вона пектися, грудкою вгору.
З боку ніжок відокремте шкіру над філе частиною спочатку пальцями, а потім за допомогою лопатки, проштовхуючи її вперед і з боків до самої шиї. Тільки робіть це акуратно, щоб не порвалася шкіра.
Коли ви відокремили шкіру, наповніть простір сумішшю сиру фети. Наберіть в велику (або якщо вам буде зручно візьміть чайну) сирну масу, підніміть шкіру і заштовхайте під неї, придавлюючи і просуваючи пальцями.
Наповнивши підшкірну частину над грудкою сирною масою, полийте курячу тушку оливковою олією і розітріть по всій поверхні. Зверху присипте курку кайенским перцем і додайте ще трохи солі.
Поставте курку в духовку, розігріту заздалегідь до температури 200 градусів за цельсієм на 70 хвилин. Наявність фети під шкірою може збільшити час приготування. Тому готовність м'яса перевірте термометром, встромивши його в саму товсту частину стегна. Температура повинна бути не менше 70 градусів.
Коли курка в духовці придбала коричневу привабливу корочку, вийміть її з духовки. За допомогою пензлика рясно змастіть шкіру курки жиром, виділеним під час запікання. Дайте курці відпочити 15 хвилин і подавайте на стіл. Смачного.
Випадкові рецепти