Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Литовська кухня

Курка цілком у духовці

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1044 - переглядів
85 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Курка цілком у духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дізнайтеся, як приготувати смажену курку цілком у духовці з сиром фета. Смажена курка, безумовно, не є особливою стравою, проте, додавши кілька інгредієнтів, вона може вивести скромне смажене м'ясо на новий рівень.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка цілком у духовці" (на 100 грам)

  • Білки14.1 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи0.9 гр.
  • Калорії215 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте спочатку пасту з сиром "фета", для того щоб покрити курку. Відріжте потрібну кількість сиру. Спробуйте його наскільки він солоний, тому що у різних виробників може бути різна кількість солі. Візьміть глибоку, але невелику миску. Розкришіть в неї фету руками на дрібні шматочки.

Крок - 1
02

Очистіть часник. Пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Перекладіть в миску з сиром. Також додайте туди кілька пучок червоного меленого перцю або на свій смак.

Крок - 2
03

Приправте ще фету свіжомеленим чорним перцем, сушеним орегано, цедрою лимона (знімайте цедру тонким шаром зрізуючи ножем або скористайтеся теркою) і полийте все оливковою олією.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти, розминаючи ложкою шматочки фети. Продовжуйте роздавлювати, поки маса не перетвориться в однорідну пасту і відставте в сторону.

Крок - 4
05

Займіться куркою. Вимийте її. Помістіть в глибоку велику миску. Поверніть курячу тушку вгору отвором, з якого виймались нутрощі і посоліть.

Крок - 5
06

Всередину курки покладіть свіжі гілочки розмарину, який додасть пікантного, приємного хвойного смаку і аромату вашому м'ясу.

Крок - 6
07

Відріжте приблизно 30 сантиметрів шпагату або використовуйте кулінарну нитку. Складіть навхрест ніжки курячої тушки і міцно зв'яжіть їх, кілька разів обмотавши. Потім натріть всю курку сіллю і перекладіть на сковороду, в якій буде вона пектися, грудкою вгору.

Крок - 7
08

З боку ніжок відокремте шкіру над філе частиною спочатку пальцями, а потім за допомогою лопатки, проштовхуючи її вперед і з боків до самої шиї. Тільки робіть це акуратно, щоб не порвалася шкіра.

Крок - 8
09

Коли ви відокремили шкіру, наповніть простір сумішшю сиру фети. Наберіть в велику (або якщо вам буде зручно візьміть чайну) сирну масу, підніміть шкіру і заштовхайте під неї, придавлюючи і просуваючи пальцями.

Крок - 9
10

Наповнивши підшкірну частину над грудкою сирною масою, полийте курячу тушку оливковою олією і розітріть по всій поверхні. Зверху присипте курку кайенским перцем і додайте ще трохи солі.

Крок - 10
11

Поставте курку в духовку, розігріту заздалегідь до температури 200 градусів за цельсієм на 70 хвилин. Наявність фети під шкірою може збільшити час приготування. Тому готовність м'яса перевірте термометром, встромивши його в саму товсту частину стегна. Температура повинна бути не менше 70 градусів.

Крок - 11
12

Коли курка в духовці придбала коричневу привабливу корочку, вийміть її з духовки. За допомогою пензлика рясно змастіть шкіру курки жиром, виділеним під час запікання. Дайте курці відпочити 15 хвилин і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Буженина в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в духовці у фользі 85 4 3 з 5 - детальніше -
Булгур з сочевицею і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з сочевицею і овочами 65 4 3 з 5 - детальніше -