Курка з домашньою рисовою начинкою дозволяє легко і без особливих зусиль з'їсти весь обід за один прийом. Цей рецепт курки, фаршированої рисом, підходить для будь-якого часу року і підходить для будь-якого торжества.
У мисці змішайте приготовлений заздалегідь рис з подрібненими горіхами, заздалегідь вимоченими родзинками, курагою, меленими спеціями (приправи на свій смак) і мускатним горіхом і відкладіть в сторону.
Перш ніж додавати приправи, курку необхідно повністю висушити всередині і зовні, щоб шкіра стала хрусткою. Використовуючи кухонний папір або серветки, насухо протріть, заздалегідь вимиту проточною водою цілу курку всередині і зовні, вона повинна повністю висохнути, перш ніж додавати приправи і начинку.
Приправте курку сіллю і чорним меленим перцем, вершковим маслом (розтопленим) і очищеним від лушпиння і подрібненим часником. Натріть вершкове масло всередині курки, а також натріть часниковою сумішшю всередині і зовні. Покладіть рисову начинку в основну порожнину курки і в порожнину шиї.
Обвяжіть нафаршировану курку ниткою, щоб закрити куряче дно, щоб фарш не випав. Покладіть курку в форму для запікання.
Далі розчиніть мед в свіжовичавленому апельсиновому соку. Відставте суміш на деякий час, а потім вилийте підготовлений сік в форму для запікання. Полийте так само і саму курку. Надішліть курку в попередньо розігріту духовку і запікайте протягом 1.5 години при 200 градусах.
Коли верх підрум'яниться, переверніть так, щоб обидві сторони були приготовлені, час від часу поливаючи соком з форми (якщо курка занадто швидко підрум'янюється до готовності, накрийте верх фольгою або іншою кришкою такого ж розміру, щоб вона не підгоріла). Коли курка, фарширована рисом, буде приготовлена, накрийте її фольгою і залиште на 10-15 хвилин перед подачею на стіл. Щоб перевірити, приготовлена чи курка, вставте в неї шпажку або гострий ніж, якщо виходить соку дуже мало і прозорий, вона приготовлена. Якщо немає, залиште курку в духовці на трохи довше, накривши фольгою.
Випадкові рецепти