Якщо ви не можете визначитися, якою смачною стравою побалувати своїх рідних за сімейною вечерею, або пригостити гостей за святковим застіллям - тоді рецепт курча тютюну в духовці - якраз те, що вам потрібно. Прекрасне м'ясне блюдо, ситне, ароматне, смачне, виглядає завжди красиво і апетитно на будь-якому столі, і не залишить байдужим нікого. Курча тютюну в духовці - це соковите блюдо з хрусткою скоринкою, м'ясо виходить дуже ніжним. Цяе грузинська страва, тому звичайно в рецептурі передбачається використання спецій, які надають птахові особливого насиченого смаку. У цьому рецепті ми рекомендуємо приготувати курча тютюну в духовці з овочами.
Така страва, як курча тютюну в духовці, має безліч різних способів приготування, і це не дивно, адже вона популярна у багатьох країнах світу, де кожен кулінар намагається знайти свій ідеальний рецепт. Ми пропонуємо вам свій варіант смачного кулінарного шедевра, який приведе в захват ваших близьких і гостей. Отже, почнемо з того, що підготуємо всі необхідні інгредієнти для нашо страви. Для цього гарненько миємо тушку курчати. Обробляємо звичайним способом, позбувшись зайвого жиру або шкурок. Також його потрібно розрубати в нижній частині, щоб тушка стала ніби плоскою. Деякі господині рекомендують ще трохи відбити по кістках курчати.
Далі чистимо від шкірки картоплю і моркву, миємо овочі і крупно нарізаємо.
Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо на 4-6 частин. Часник теж чистимо. Якщо у вас молодий часник, його можна не чистити, а використовувати всю головку цілком, просто добре помити. Зелень петрушки миємо й крупно шаткуємо.
Тепер займемося приготуванням маринаду, адже саме цей компонент страви є однією з найголовніших складових. Для цього в окремій ємності змішуємо разом такі спеції: куркума, мелена паприка, каррі, мускатний горіх, чорний мелений перець і звичайно ж сіль.
Сюди ж наливаємо оливкову олію і додаємо свіжовичавлений лимонний сік. Все це ретельно перемішуємо, поки не отримаємо однорідну суміш середньої консистенції. Це і є наш маринад.
Тепер за допомогою пензлика покриваємо нашу тушку курчати цим маринадом. Потім гарненько натираємо її руками, щоб пташка як слід просочилася спеціями. Трохи маринаду залишаємо для овочів. Залишати курчати на деякий час, щоб замаринувати, не обов'язково, адже м'ясо птиці, а тим більше таке ніжне, як у курчати, і так добре просочиться.
Отже, тепер беремо форму для запікання. Краще використовувати скляну форму, але якщо у вас такої немає, тоді можна взяти звичайний лист, але його краще застелити пергаментним папером. Форму змащуємо олією і викладаємо наші овочі. Потім їх також гарненько змащуємо нашим маринадом, посипаємо сушеним розмарином, і зверху викладаємо головний інгредієнт - курча. Після цього відправляємо нашу страву в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько години. Курча повинен стати красивого бронзового кольору. В кінці можна посипати його подрібненою зеленню петрушки.
Готова страва має просто неймовірно красивий і апетитний вигляд, видає карколомний аромат. Курча тютюну в духовці виходить дуже смачним, соковитим, пікантним і ситним, але при цьому вважається низькокалорійним, адже для його приготування не потрібно використовувати багато масла. Ця страва стане справжньою окрасою будь-якого столу, гості та домочадці залишаться задоволені, а ви відзначите ще один вдалий рецепт в свій арсенал кулінарних шедеврів.
Випадкові рецепти