Укр
Рус
Курча табака Другі страви Грузинська кухня

Курча табака

( 4.9444 4 536 36 оцінок)
2986 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Вчимося правильно готувати курча  табака своїми руками. Це дуже ароматна, ніжна і смачна  страва з Кавказу.

Інгредієнти

  • Курча 1 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Сіль 1 ч.л
  • Розмарин 4 шт.
  • Масло рослинне 100 мл.
  • Вода 2 скл.
  • Мед 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячу тушку необхідно сполоснути під водою. Видалити з допомогою пінцета залишившеся пір'ячко або ж скористайтеся пальником. Потім необхідно вирізати з тушки хребет і грудну кістку. Покладіть тушку на обробну дошку хребтом вгору. Використовуючи кухонні ножиці, виріжте хребет.

Крок - 1
02

Потім розгорніть тушку, щоб вам було зручніше позбутися грудної кістки. Намацайте пальцями кістку, зробіть невеликі насічки гострим ножем по обидва боки від кістки. Знизу притисніть пальцями кістку і вона вільно вилізе. Залишилося тільки вийняти хрящ. Підріжте трохи його ножем, а потім відріжте ножицями. Тушка готова для подальшого застосування.

Крок - 2
03

У глибокій мисці змішайте такі інгредієнти: сіль, пропущені через прес зубки часнику, розмарин (бажано зняти зі стебел маленькі листки) і половину рослинного масла.

Крок - 3
04

Покладіть в миску підготовлену курячу тушку і добре натріть маринадом. Залиште в холодильнику на 6-8 годин або на ніч, щоб всі аромати часнику і розмарину проникли в м'ясо.

Крок - 4
05

По можливості постарайтеся кілька разів перевернути тушку, поки вона маринується. Коли куряче м'ясо промаринувалося, вийміть його з миски і розкладіть на плоскій поверхні.

Крок - 5
06

Розігрійте на середньому вогні сковороду (бажано, щоб вона була з металевою ручкою або зовсім без неї) з другою половиною рослинного масла. Коли рослинне масло нагрілося, викладіть на сковороду тушку.

Крок - 6
07

Обсмажте з обох сторін по 5-8 хвилин, щоб м'ясо стало золотистим. Підсмажену курячу тушку вийміть з сковороди і перекладіть на решітку. А жир, що залишився на сковороді вилийте.

Крок - 7
08

Сковороду можна не мити. Налийте в неї воду, покладіть зубки часнику і гілочки розмарину. Завдяки випаровуванню води під час запікання, м'ясо залишиться соковитим.

Крок - 8
09

Поставте зверху сковороди грати з куркою і відправте в духовку на 40 хвилин. Температура запікання 245 градусів. Після закінчення часу вийміть курчати табака з духовки. Перекладіть його на тарілку.

Крок - 9
10

Із залишку жиру в сковороді можете приготувати соус до курчати. Додайте в сковороду рідкий мед, солі і чорного меленого перцю за смаком.

Крок - 10
11

Залийте водою, перемішайте і поставте її на невеликий вогонь. Коли рідина зменшиться на половину, додайте в неї свіжий зубок подрібненого часнику.

Крок - 11
12

Перелийте соус в невелику миску і подавайте з «курчам табака». Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свиные отбивные - покроковий рецепт, фото 1 Свиные отбивные 25 4 2 з 5 - детальніше -
Круассаны из дрожжевого теста - покроковий рецепт, фото 1 Круассаны из дрожжевого теста 70 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовый суп из арбуза - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовый суп из арбуза 40 5 3 з 5 - детальніше -
Лангет из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Лангет из говядины 75 4 3 з 5 - детальніше -