Вчимося правильно готувати курча табака своїми руками. Це дуже ароматна, ніжна і смачна страва з Кавказу.
Курячу тушку необхідно сполоснути під водою. Видалити з допомогою пінцета залишившеся пір'ячко або ж скористайтеся пальником. Потім необхідно вирізати з тушки хребет і грудну кістку. Покладіть тушку на обробну дошку хребтом вгору. Використовуючи кухонні ножиці, виріжте хребет.
Потім розгорніть тушку, щоб вам було зручніше позбутися грудної кістки. Намацайте пальцями кістку, зробіть невеликі насічки гострим ножем по обидва боки від кістки. Знизу притисніть пальцями кістку і вона вільно вилізе. Залишилося тільки вийняти хрящ. Підріжте трохи його ножем, а потім відріжте ножицями. Тушка готова для подальшого застосування.
У глибокій мисці змішайте такі інгредієнти: сіль, пропущені через прес зубки часнику, розмарин (бажано зняти зі стебел маленькі листки) і половину рослинного масла.
Покладіть в миску підготовлену курячу тушку і добре натріть маринадом. Залиште в холодильнику на 6-8 годин або на ніч, щоб всі аромати часнику і розмарину проникли в м'ясо.
По можливості постарайтеся кілька разів перевернути тушку, поки вона маринується. Коли куряче м'ясо промаринувалося, вийміть його з миски і розкладіть на плоскій поверхні.
Розігрійте на середньому вогні сковороду (бажано, щоб вона була з металевою ручкою або зовсім без неї) з другою половиною рослинного масла. Коли рослинне масло нагрілося, викладіть на сковороду тушку.
Обсмажте з обох сторін по 5-8 хвилин, щоб м'ясо стало золотистим. Підсмажену курячу тушку вийміть з сковороди і перекладіть на решітку. А жир, що залишився на сковороді вилийте.
Сковороду можна не мити. Налийте в неї воду, покладіть зубки часнику і гілочки розмарину. Завдяки випаровуванню води під час запікання, м'ясо залишиться соковитим.
Поставте зверху сковороди грати з куркою і відправте в духовку на 40 хвилин. Температура запікання 245 градусів. Після закінчення часу вийміть курчати табака з духовки. Перекладіть його на тарілку.
Із залишку жиру в сковороді можете приготувати соус до курчати. Додайте в сковороду рідкий мед, солі і чорного меленого перцю за смаком.
Залийте водою, перемішайте і поставте її на невеликий вогонь. Коли рідина зменшиться на половину, додайте в неї свіжий зубок подрібненого часнику.
Перелийте соус в невелику миску і подавайте з «курчам табака». Смачного.
Випадкові рецепти