Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Курча табака

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Вчимося правильно готувати курча  табака своїми руками. Це дуже ароматна, ніжна і смачна  страва з Кавказу.

Інгредієнти

Кріп1 пуч.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Часник4 шт.
Лимон1 шт.
Курча500 г.
01

Тушку курчати обробити по частковій лінії грудної клітки, відрізати кінцівку крил до першої фаланги, вичистити від всіх нутрощів.

Крок - 1
02

Розгорнуту тушку курчати добре, але акуратно відбити молотком, щоб м'ясо не розвалювалося.

Крок - 2
03

З усіх боків просочити сіллю і білим перцем (чорний перець підгорає при смаженні). На сильно розігрітій великій сковорідці в рослинній  олії  прожарюємо під пресом (кришка прес або груз 3-5 кг) спинку курчати, а потім внутрішню частину тушки.

Крок - 3
04

До столу подавати з лимонною часточкою і соусом із суміші вичавленого часнику, олії і рубленого кропу.

Крок - 4

Оцінити рецепт