Курча табака на грилі - альтернативний спосіб приготування знаменитої страви грузинської кухні. Ми замаринуємо курку в пряному соусі і посмажимо на грилі цілком. В результаті вийшло напрочуд смачне і соковите м'ясо з апетитним ароматом серпанку та спецій. Цей рецепт курчати табака стане найулюбленішим у вашій родині!
Тушку курчати ретельно промийте водою всередині та зовні, просушіть паперовими рушниками та викладіть на робочу поверхню. Розріжте грудку по центру на дві половинки, захопивши грудну кістку (хребет перерізати не потрібно!).
Зробіть соус для маринування курчати. Для цього цибулю та часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем або перебийте блендером у пюре. У масу, що вийшла, влийте якісну оливкову олію і вустерський соус.
Додайте аджику та чорний мелений перець. Приправте соус коріандром, імбиром і чебрецем або майораном. Змішайте інгредієнти до однорідності.
Підготовленого курча переверніть спинкою вгору і по всій поверхні змастіть маринадом. Оберніть заготовку харчовою плівкою і відправте в холодильник. Бажано, щоб перед приготуванням на грилі курча маринувалося не менше двох годин.
Через вказаний час викладіть замариновану тушку на решітку і смажте на відкритому вогні до появи золотисто-коричневої скоринки з обох боків. Якщо з м'яса виділяється чистий сік без домішки крові, значить курча табака на грилі готове, і його можна знімати з вогню.
Подавайте смажене курча на стіл. Він ніжний, соковитий та чудово смачний. Найкращим гарніром до такого курчати стануть зелень і свіжі або запечені на грилі овочі. Смачного!
Випадкові рецепти