Укр
Рус
Курча табака Другі страви Грузинська кухня

Курча табака на грилі

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

613 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Курча табака на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі, На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курча табака на грилі - альтернативний спосіб приготування знаменитої страви грузинської кухні. Ми замаринуємо курку в пряному соусі і посмажимо на грилі цілком. В результаті вийшло напрочуд смачне і соковите м'ясо з апетитним ароматом серпанку та спецій. Цей рецепт курчати табака стане найулюбленішим у вашій родині!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курча табака на грилі" (на 100 грам)

  • Білки15.9 гр.
  • Жири17.5 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії230 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Тушку курчати ретельно промийте водою всередині та зовні, просушіть паперовими рушниками та викладіть на робочу поверхню. Розріжте грудку по центру на дві половинки, захопивши грудну кістку (хребет перерізати не потрібно!).

Крок - 1
02

Зробіть соус для маринування курчати. Для цього цибулю та часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем або перебийте блендером у пюре. У масу, що вийшла, влийте якісну оливкову олію і вустерський соус.

Крок - 2
03

Додайте аджику та чорний мелений перець. Приправте соус коріандром, імбиром і чебрецем або майораном. Змішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 3
04

Підготовленого курча переверніть спинкою вгору і по всій поверхні змастіть маринадом. Оберніть заготовку харчовою плівкою і відправте в холодильник. Бажано, щоб перед приготуванням на грилі курча маринувалося не менше двох годин.

Крок - 4
05

Через вказаний час викладіть замариновану тушку на решітку і смажте на відкритому вогні до появи золотисто-коричневої скоринки з обох боків. Якщо з м'яса виділяється чистий сік без домішки крові, значить курча табака на грилі готове, і його можна знімати з вогню.

Крок - 5
06

Подавайте смажене курча на стіл. Він ніжний, соковитий та чудово смачний. Найкращим гарніром до такого курчати стануть зелень і свіжі або запечені на грилі овочі. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Українська солянка - покроковий рецепт, фото 1 Українська солянка 60 5 3 з 5 - детальніше -
Булочка з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з вишнею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Коктейль «Скромна Піна колада» - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль «Скромна Піна колада» 20 1 2 з 5 - детальніше -