Укр
Рус
Курча табака Другі страви Східна кухня

Курча тапака (табака)

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

610 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курча тапака (табака) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Вірменська кухня, Грузинська кухня, Кавказська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курча тапака (табака) - знаменита страва кавказької кухні. Її часто подають в ресторанах, але курча тапака легко готується і в домашніх умовах. Курочка виходить ніжною, апетитною, засмаженою, з рум'яною скоринкою і неймовірним ароматом спецій. Як готувати курча тапака, докладно описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курча тапака (табака)" (на 100 грам)

  • Білки14.1 гр.
  • Жири14.5 гр.
  • Вуглеводи0.9 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте курча. Зріжте з тушки неестетичні і жирні частини. Переверніть курочку спинкою вгору і ножицями виріжте хребет.

Крок - 1
02

Розгорніть тушку внутрішньою поверхнею наверх і зробіть надріз в області грудини, щоб вона повністю розвернулася. Переверніть курку зворотною стороною і очистіть шкірку ножем від колодок та іншого сміття.

Крок - 2
03

Огляньте курча з усіх боків і остаточно видаліть всі неестетичні частини, жир, прожилки і плівки. Те ж саме виконайте з вирізаним хребтом. Шкіру з хребта теж приберіть.

Крок - 3
04

Вимийте курку водою, змастіть свіжовичавленим лаймовим соком і пройдіться по тушці половинкою лимона. Якщо все ще будуть потрапляти плівки, прибирайте їх. Знову промийте тушку проточною водою. До кінця обробки курча повинен бути повністю зачищений.

Крок - 4
05

Просушіть курочку паперовими рушниками і покладіть на деко. Збризніть тушку рослинним маслом (у нас оливкова), посоліть і поперчіть. Приправте улюбленими сушеними спеціями (у нас чебрець, петрушка, паприка, часник і універсальна приправа Knorr).

Крок - 5
06

Додайте зелену приправу. Вона робиться заздалегідь і складається із зеленої цибулі, часнику, червоного болгарського перцю і свіжих чебрецю, кінзи і петрушки, взятих приблизно в рівних пропорціях. Можете замінити зелену приправу будь-яким іншим пряним соусом, який вам подобається.

Крок - 6
07

Руками рівномірно розподіліть спеції по тушці з обох сторін. Чим більше приправ, тим більше пряним і ароматним буде курча тапака, так що регулюйте кількість спецій на власний смак.

Крок - 7
08

Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте курочку запікатися на 1 годину 10 хвилин. Кожні 30 хвилин виймайте деко і поливайте тушку виділеним жиром, щоб вона була соковитіше і краще зарум'янилася. Подавайте курча тапака (табака) на стіл гарячим. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Равіолі - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі 55 3 3 з 5 - детальніше -
Шурпа на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Медово-цитрусовий сироп - покроковий рецепт, фото 1 Медово-цитрусовий сироп 30 1 2 з 5 - детальніше -