Укр
Рус
Курча табака Другі страви Грузинська кухня

Курча-табака

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

648 - переглядів
100 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курча-табака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курча-табака — популярна страва грузинської кухні, що є куркою, приготовленою певним чином. Щоб вийшло курча табака (точніше, тапака), тушку з одного боку розрізають навпіл і розгортають назовні. Тому, хоча курка готується цілком, вона виходить плоскою. У рецепті ми розповімо, як зробити найсмачнішого курчати табака, замаринованого в пиві та пряних травах. Це просто, але неможливо смачно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курча-табака" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії168 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку підготуйте курча. Тушку вимийте і просушіть паперовими рушниками. Зріжте з ніжок та крилець нижні кістки.

Крок - 1
02

Переверніть тушку спинкою вгору і розділіть навпіл по хребту. Розрізати потрібно тільки спинку, грудка має залишитися цілою! Хребет виріжте та видаліть.

Крок - 2
03

Підготовленого таким чином курча покладіть на лист грудкою вгору і злегка придавіть зверху, щоб тушка стала більш плоскою.

Крок - 3
04

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, наріжте шматочками і відправте у ступку. Додайте подрібнений такими ж шматочками імбир, чорний перець горошком, сіль (бажано морську) та солодку паприку.

Крок - 4
05

Придушіть інгредієнти до стану однорідної кашки, влийте оливкову олію та перемішайте.

Крок - 5
06

Сумішю, що вийшла, натріть курча зверху. Влийте в лист пиво і воду. Накрийте курча фольгою і защипніть краї.

Крок - 6
07

Відправте заготовку в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу приблизно на 1,5 години. У середині готування зніміть фольгу і полийте курча соком з дека, щоб зверху сформувалася золотисто-коричнева скоринка, а м'ясо стало соковитіше.

Крок - 7
08

Наприкінці запікання курча має апетитно зарум'янитися. Подавайте його на стіл разом із тушкованою або печеною картоплею та свіжою зеленню. Курча табака виходить чудово м'яким, ароматним і соковитим. М'ясо таке ніжне, що буквально тане у роті. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Горіхове печиво - покроковий рецепт, фото 1 Горіхове печиво 55 4 3 з 5 - детальніше -
Лимонне печиво «Валентинки» - покроковий рецепт, фото 1 Лимонне печиво «Валентинки» 65 3 3 з 5 - детальніше -
Омлет по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Омлет по-французьки 15 2 2 з 5 - детальніше -