Укр
Рус
Курча табака Другі страви Грузинська кухня

Курча табака з часниковим соусом

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

724 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курча табака з часниковим соусом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Соковите і ніжне курча табака під часниковим соусом. Приголомшливо смачне м'ясо ідеально поєднується з будь-яким гарніром. Додайте при подачі свіжі овочі, і ситний обід або вечеря готова.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курча табака з часниковим соусом" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири12.1 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Молоду курку ретельно вимийте під проточною водою. Особливу увагу приділіть внутрішній частині. Просушіть паперовими рушниками. Розріжте тушку вздовж грудки і розправте.

Крок - 1
02

Приготуйте часниковий соус. Часник очистіть від лушпиння і видаліть хвостики. Розріжте на кілька шматочків і покладіть в ступку. Розімніть до однорідної кашки. Додайте трохи солі, кмин і орегано. Продовжуйте мішати до однорідного стану.

Крок - 2
03

Викладіть курку на велике блюдо. Змастіть по обидва боки часниковим соусом. Притрусіть сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Апельсин і лимони ретельно вимийте і обдайте окропом. Видавіть сік з цитрусів і полийте їм тушку. Накрийте курку харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2 години. Можна залишити м'ясо маринуватися на всю ніч.

Крок - 4
05

Поставте на плиту велику каструлю з товстим дном. Налийте в неї трохи оливкової або соняшникової олії. Розігрійте на сильному вогні і викладіть курку. Обсмажте протягом 4-5 хвилин і переверніть. Полийте соком, в якому маринувалося м'ясо і сухим вином.

Крок - 5
06

Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Викладіть пряність в каструлю з куркою. У місцях, де стикається м'ясо зі стінками ємності, вставте кільця цибулі. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом 40 хвилин.

Крок - 6
07

Поставте сковороду на середній або сильний вогонь. Перекладіть тушку в жаровню. Обсмажте протягом 7-10 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готову страву викласти на блюдо і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер по-мексиканськи 30 2 2 з 5 - детальніше -