Соковите і ніжне курча табака під часниковим соусом. Приголомшливо смачне м'ясо ідеально поєднується з будь-яким гарніром. Додайте при подачі свіжі овочі, і ситний обід або вечеря готова.
Молоду курку ретельно вимийте під проточною водою. Особливу увагу приділіть внутрішній частині. Просушіть паперовими рушниками. Розріжте тушку вздовж грудки і розправте.
Приготуйте часниковий соус. Часник очистіть від лушпиння і видаліть хвостики. Розріжте на кілька шматочків і покладіть в ступку. Розімніть до однорідної кашки. Додайте трохи солі, кмин і орегано. Продовжуйте мішати до однорідного стану.
Викладіть курку на велике блюдо. Змастіть по обидва боки часниковим соусом. Притрусіть сіллю і чорним меленим перцем.
Апельсин і лимони ретельно вимийте і обдайте окропом. Видавіть сік з цитрусів і полийте їм тушку. Накрийте курку харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2 години. Можна залишити м'ясо маринуватися на всю ніч.
Поставте на плиту велику каструлю з товстим дном. Налийте в неї трохи оливкової або соняшникової олії. Розігрійте на сильному вогні і викладіть курку. Обсмажте протягом 4-5 хвилин і переверніть. Полийте соком, в якому маринувалося м'ясо і сухим вином.
Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Викладіть пряність в каструлю з куркою. У місцях, де стикається м'ясо зі стінками ємності, вставте кільця цибулі. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом 40 хвилин.
Поставте сковороду на середній або сильний вогонь. Перекладіть тушку в жаровню. Обсмажте протягом 7-10 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готову страву викласти на блюдо і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти