Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix

Курча табака на сковороді під пресом

( 5.0000 5 54 4 оцінки)
823 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Курча табака на сковороді під пресом - покроковий рецепт, фото 1

опис

Мені здається, м'ясо, в будь-якому його вигляді, просто не може бути несмачним. Незважаючи на те, свинина це, яловичина або птиця. Тому, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу курятині, то самий унікальний варіант - курча табаку, представник вишуканої грузинської кухні. Неповторний смак і аромат такої страви може сміливо претендувати на звання одного з найулюбленіших делікатесів вашої родини.

Інгредієнти

  • Вода 100 г.
  • Кріп 1 ст.л
  • Перець червоний чілі 1/4 ч.л
  • Курча 2 шт.
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Лимон 1/2 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Часник 10 зуб.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найважливішим, мабуть, є вибір тушки курчат, так-так, саме молоденьких курчат з більш ніжним і м'яким м'ясом і вагою не більше півкілограма. І ще, не залежно від того, який спосіб готування, для курчати в будь-якому випадку знадобиться маринад. Саме з його приготування ми і почнемо. Очищені від лушпиння зубки часнику кидаємо в блендер і засипаємо туди сіль.

Крок - 1
02

Потім додаємо мелений перець і оливкове масло, а також видавлюємо свіжий сік з половинки лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера і маринад для м'яса готовий.

Крок - 2
03

Ну, а тепер безпосередньо курчата, яких нам необхідно підготувати. Перш за все їх потрібно добре промити і просушити паперовим рушником. В першу чергу курчати розрізаємо навпіл по грудині, потім половину тушки злегка вивертаємо і притискаємо, щоб тушка розкрилася.

Крок - 3
04

Тепер перевернувши курчати спинкою вгору, накриваємо його плівкою і злегка відбиваємо молоточком.

Крок - 4
05

Після цього поливаємо тушку курчати приготовленим маринадом і добре натерib, кладемо в глибоку миску. Накриваємо миску тарілкою і залишаємо маринуватися на 24 години.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу беремо тушку курчати і промиваємо під проточною водою, щоб відмити від маринаду, просушуємо серветкою.

Крок - 6
07

Далі ставимо на плиту сковорідку і кидаємо вершкове масло. Коли воно трохи розтопиться, викладаємо курчати, кладемо зверху тарілку, а потім ставимо каструлю з водою. Це потрібно для того, щоб розплющити тушку. Коли курча буде плоским, воно добре прожариться.

Крок - 7
08

Смажимо курчати під вантажем протягом 15 хвилин з обох сторін. Поки курча табаку смажиться, готуємо соус. У блендер кидаємо зубки часнику, сіль, перець чилі і подрібнену зелень кропу. Додаємо трохи кип'яченої води і подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок - 8
09

Готового курчати знімаємо з пательні, а на його місце виливаємо приготовану в блендері суміш і прожарюємо. Готовий соус переливаємо з пательні в чашку або соусник. Подаємо курчати табаку до столу на великій тарілці з приготовленим соусом і шматочками лимона.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вафельна трубочка - покроковий рецепт, фото 1 Вафельна трубочка 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат обжорка з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з курячою грудкою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Заливне з язика свинячого - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з язика свинячого 80 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з ікрою 35 3 2 з 5 - детальніше -