Мені здається, м'ясо, в будь-якому його вигляді, просто не може бути несмачним. Незважаючи на те, свинина це, яловичина або птиця. Тому, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу курятині, то самий унікальний варіант - курча табаку, представник вишуканої грузинської кухні. Неповторний смак і аромат такої страви може сміливо претендувати на звання одного з найулюбленіших делікатесів вашої родини.
Найважливішим, мабуть, є вибір тушки курчат, так-так, саме молоденьких курчат з більш ніжним і м'яким м'ясом і вагою не більше півкілограма. І ще, не залежно від того, який спосіб готування, для курчати в будь-якому випадку знадобиться маринад. Саме з його приготування ми і почнемо. Очищені від лушпиння зубки часнику кидаємо в блендер і засипаємо туди сіль.
Потім додаємо мелений перець і оливкове масло, а також видавлюємо свіжий сік з половинки лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера і маринад для м'яса готовий.
Ну, а тепер безпосередньо курчата, яких нам необхідно підготувати. Перш за все їх потрібно добре промити і просушити паперовим рушником. В першу чергу курчати розрізаємо навпіл по грудині, потім половину тушки злегка вивертаємо і притискаємо, щоб тушка розкрилася.
Тепер перевернувши курчати спинкою вгору, накриваємо його плівкою і злегка відбиваємо молоточком.
Після цього поливаємо тушку курчати приготовленим маринадом і добре натерib, кладемо в глибоку миску. Накриваємо миску тарілкою і залишаємо маринуватися на 24 години.
Після закінчення цього часу беремо тушку курчати і промиваємо під проточною водою, щоб відмити від маринаду, просушуємо серветкою.
Далі ставимо на плиту сковорідку і кидаємо вершкове масло. Коли воно трохи розтопиться, викладаємо курчати, кладемо зверху тарілку, а потім ставимо каструлю з водою. Це потрібно для того, щоб розплющити тушку. Коли курча буде плоским, воно добре прожариться.
Смажимо курчати під вантажем протягом 15 хвилин з обох сторін. Поки курча табаку смажиться, готуємо соус. У блендер кидаємо зубки часнику, сіль, перець чилі і подрібнену зелень кропу. Додаємо трохи кип'яченої води і подрібнюємо за допомогою блендера.
Готового курчати знімаємо з пательні, а на його місце виливаємо приготовану в блендері суміш і прожарюємо. Готовий соус переливаємо з пательні в чашку або соусник. Подаємо курчати табаку до столу на великій тарілці з приготовленим соусом і шматочками лимона.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти