Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Курча табака на сковороді під пресом

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1007 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курча табака на сковороді під пресом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Мені здається, м'ясо, в будь-якому його вигляді, просто не може бути несмачним. Незважаючи на те, свинина це, яловичина або птиця. Тому, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу курятині, то самий унікальний варіант - курча табаку, представник вишуканої грузинської кухні. Неповторний смак і аромат такої страви може сміливо претендувати на звання одного з найулюбленіших делікатесів вашої родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курча табака на сковороді під пресом" (на 100 грам)

  • Білки16.6 гр.
  • Жири15.8 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найважливішим, мабуть, є вибір тушки курчат, так-так, саме молоденьких курчат з більш ніжним і м'яким м'ясом і вагою не більше півкілограма. І ще, не залежно від того, який спосіб готування, для курчати в будь-якому випадку знадобиться маринад. Саме з його приготування ми і почнемо. Очищені від лушпиння зубки часнику кидаємо в блендер і засипаємо туди сіль.

Крок - 1
02

Потім додаємо мелений перець і оливкове масло, а також видавлюємо свіжий сік з половинки лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера і маринад для м'яса готовий.

Крок - 2
03

Ну, а тепер безпосередньо курчата, яких нам необхідно підготувати. Перш за все їх потрібно добре промити і просушити паперовим рушником. В першу чергу курчати розрізаємо навпіл по грудині, потім половину тушки злегка вивертаємо і притискаємо, щоб тушка розкрилася.

Крок - 3
04

Тепер перевернувши курчати спинкою вгору, накриваємо його плівкою і злегка відбиваємо молоточком.

Крок - 4
05

Після цього поливаємо тушку курчати приготовленим маринадом і добре натерib, кладемо в глибоку миску. Накриваємо миску тарілкою і залишаємо маринуватися на 24 години.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу беремо тушку курчати і промиваємо під проточною водою, щоб відмити від маринаду, просушуємо серветкою.

Крок - 6
07

Далі ставимо на плиту сковорідку і кидаємо вершкове масло. Коли воно трохи розтопиться, викладаємо курчати, кладемо зверху тарілку, а потім ставимо каструлю з водою. Це потрібно для того, щоб розплющити тушку. Коли курча буде плоским, воно добре прожариться.

Крок - 7
08

Смажимо курчати під вантажем протягом 15 хвилин з обох сторін. Поки курча табаку смажиться, готуємо соус. У блендер кидаємо зубки часнику, сіль, перець чилі і подрібнену зелень кропу. Додаємо трохи кип'яченої води і подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок - 8
09

Готового курчати знімаємо з пательні, а на його місце виливаємо приготовану в блендері суміш і прожарюємо. Готовий соус переливаємо з пательні в чашку або соусник. Подаємо курчати табаку до столу на великій тарілці з приготовленим соусом і шматочками лимона.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Гранатовий сік - покроковий рецепт, фото 1 Гранатовий сік 30 1 3 з 5 - детальніше -
Ікра баклажанна - покроковий рецепт, фото 1 Ікра баклажанна 50 1 2 з 5 - детальніше -
Лобіо по-вірменськи - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо по-вірменськи 70 6 3 з 5 - детальніше -
Пудинг ванільний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг ванільний 45 3 3 з 5 - детальніше -