Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курячі гомілки фаршировані грибами

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1052 - переглядів
100 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Курячі гомілки фаршировані грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Бельгійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курячі гомілки, фаршировані грибами, - апетитна м'ясна страва, яку нескладно приготувати своїми руками. М'ясо виходить ніжним, з хрусткою скоринкою, а всередині соковита начинка. У цьому рецепті гомілки фаршируються лісовими грибами (моховиками), але при необхідності їх можна замінити на більш доступні печериці або гливи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі гомілки фаршировані грибами" (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири15.9 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії198 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти. Якщо використовуєте лісові гриби, замочіть їх на кілька годин у воді, щоб відійшов бруд, потім вимийте під проточною водою і просушіть. Підготовлені гриби очистіть від плівок та забруднень і наріжте невеликими шматочками. Курячі ніжки вимийте та просушіть паперовими рушниками. Ріпчасту цибулю та часник очистіть від лушпиння.

Крок - 1
02

Таким же чином подрібніть цибулю.

Крок - 2
03

Розтопіть на сковороді вершкове масло. Коли воно розійдеться, додайте рослинне і перемішайте. Всипте нарізану цибулю, посоліть і, помішуючи, смажте до прозорості.

Крок - 3
04

Додайте бекон, перемішайте і злегка припустіть. Відправте в загальну масу нарізані гриби і, помішуючи, смажте до м'якості і випаровування вологи, що виділилася. Потім посоліть і поперчіть до смаку.

Крок - 4
05

З курячих ніжок акуратно видаліть кісточки. Посоліть і поперчіть курку всередині та зовні. Зубчики часнику пропустіть через прес.

Крок - 5
06

Нафаршуйте курячі гомілки грибною начинкою і скріпіть краї м'яса зубочистками.

Крок - 6
07

Змастіть фаршировані ніжки рослинним маслом та подрібненим часником і присипте приправою для курки.

Крок - 7
08

Викладіть заготовки у форму для випічки, полийте олією, накрийте кришкою і відправте в розігріту до 180 градусів духову шафу на 1,5 години. Змішайте сметану із солодкою паприкою.

Крок - 8
09

Приблизно через 30 хвилин запікання вийміть курячі ніжки з духовки, полийте соком, що виділився, і змастіть сметанним соусом. Повторіть це ще двічі.

Крок - 9
10

Готову курку вийміть з духової шафи, перелийте частину соку, що виділився в кришку і перекладіть туди фаршировані ніжки. Поверніть курку в ще теплу духовку на час, поки готуватимете соус для подачі.

Крок - 10
11

У форму з соком, що залишився, викладіть залишки грибів і сметанного соусу, додайте подрібнений кріп і перемішайте до однорідності.

Крок - 11
12

На блюдо для подачі викладіть курячі гомілки, фаршировані грибами. Прикрасьте зеленню та розрізаними навпіл помідорами-чері. Полийте курку приготованим соусом і подавайте з відвареною картоплею. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з коропа - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з коропа 60 6 2 з 5 - детальніше -
Тарталетки з салатом з тунця - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з салатом з тунця 45 4 3 з 5 - детальніше -
Закуски на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуски на шпажках з сьомгою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Мус шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Мус шоколадний 45 3 3 з 5 - детальніше -