Курячі гомілки, фаршировані грибами, - апетитна м'ясна страва, яку нескладно приготувати своїми руками. М'ясо виходить ніжним, з хрусткою скоринкою, а всередині соковита начинка. У цьому рецепті гомілки фаршируються лісовими грибами (моховиками), але при необхідності їх можна замінити на більш доступні печериці або гливи.
Підготуйте інгредієнти. Якщо використовуєте лісові гриби, замочіть їх на кілька годин у воді, щоб відійшов бруд, потім вимийте під проточною водою і просушіть. Підготовлені гриби очистіть від плівок та забруднень і наріжте невеликими шматочками. Курячі ніжки вимийте та просушіть паперовими рушниками. Ріпчасту цибулю та часник очистіть від лушпиння.
Таким же чином подрібніть цибулю.
Розтопіть на сковороді вершкове масло. Коли воно розійдеться, додайте рослинне і перемішайте. Всипте нарізану цибулю, посоліть і, помішуючи, смажте до прозорості.
Додайте бекон, перемішайте і злегка припустіть. Відправте в загальну масу нарізані гриби і, помішуючи, смажте до м'якості і випаровування вологи, що виділилася. Потім посоліть і поперчіть до смаку.
З курячих ніжок акуратно видаліть кісточки. Посоліть і поперчіть курку всередині та зовні. Зубчики часнику пропустіть через прес.
Нафаршуйте курячі гомілки грибною начинкою і скріпіть краї м'яса зубочистками.
Змастіть фаршировані ніжки рослинним маслом та подрібненим часником і присипте приправою для курки.
Викладіть заготовки у форму для випічки, полийте олією, накрийте кришкою і відправте в розігріту до 180 градусів духову шафу на 1,5 години. Змішайте сметану із солодкою паприкою.
Приблизно через 30 хвилин запікання вийміть курячі ніжки з духовки, полийте соком, що виділився, і змастіть сметанним соусом. Повторіть це ще двічі.
Готову курку вийміть з духової шафи, перелийте частину соку, що виділився в кришку і перекладіть туди фаршировані ніжки. Поверніть курку в ще теплу духовку на час, поки готуватимете соус для подачі.
У форму з соком, що залишився, викладіть залишки грибів і сметанного соусу, додайте подрібнений кріп і перемішайте до однорідності.
На блюдо для подачі викладіть курячі гомілки, фаршировані грибами. Прикрасьте зеленню та розрізаними навпіл помідорами-чері. Полийте курку приготованим соусом і подавайте з відвареною картоплею. Смачного!
Випадкові рецепти