Сьогодні ми покажемо вам, як приготувати простий курячий суп по-домашньому. Це один дуже універсальний суп. Ви можете додати спагетті для локшини, або яку-небудь пасту, яка вам подобається.
Для курячого супу вам знадобитися червоний солодкий болгарський перець, так як він додасть йому трохи червонуватого відтінку і цей перець більш м'ясистий і соковитий ніж інші види. Вимийте перець, зріжте плодоніжки, очистіть від насіння. Розріжте його на дві рівні частини, одну з них наріжте невеликим кубиком.
Наступною візьміть морквину середнього розміру. Очистіть її за допомогою овочечистки, щоб зняти якомога тонше шкірку і залишити в овочі більше вітамінів. Гострим ножем розріжте моркву спочатку на слайси, товщиною до 5 міліметрів. Слайси наріжте соломкою, а потім на кубики однакового розміру.
Сполосніть стебло селери і зелень петрушки під холодною водою. Петрушку промокніть серветкою. Наріжте селеру дрібними кубиками і накришить зелені листочки петрушки. Перекладіть на тарілку до інших овочів.
Також вам знадобитися ріпчаста цибуля (для супу ви можете використовувати і інші сорти цибулі: шалот, порей, тільки потім враховуйте його кількість за розміром). Зніміть лушпиння з середньої цибулини. Сполосніть. Щоб під час нарізання цибулина тримала форму, не зрізайте хвостик. Наріжте цибулю дрібними кубиками.
Подрібніть очищені зубки часнику і займіться курячим філе. Сполосніть м'ясо. Промокніть його паперовим рушником. Наріжте філе тонкими слайсами, а потім на смужки поперек волокон.
Всі інгредієнти для курячого супу підготовлені. Залишилося все з'єднати. Поставте на плиту каструлю. Додайте в неї оливкове і вершкове масло. Розігрівайте на середньому вогні, поки вершкове масло повністю не розтопиться.
У розігріте масло висипте нарізану цибулю і подрібнений часник. Додайте до них по кілька пучок солі і чорного меленого перцю. Регулярно помішуючи дерев'яною лопаткою, готуйте цибулю з часником 3 хвилини.
Як тільки цибуля і часник стали м'якими, покладіть в каструлю інші нарізані овочі: солодкий перець, селеру, моркву і шматочки курячого філе. Готуйте все разом періодично помішуючи ще близько 3 хвилин.
У підсмажені трохи овочі з м'ясом висипте пшеничне борошно, перемішайте, щоб борошно добре обволокло вміст каструлі. Додайте чебрець і овочевий бульйон. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Готуйте 10 хвилин.
Через 10 хвилин додайте в каструлю свіжий зелений горошок або заморожений, тільки попередньо необхідно розморозити його. Накрийте каструлю знову і варіть все 10 хвилин. Потім влийте молоко, постійно помішуючи і покладіть петрушку. Готуйте ще 5 хвилин.
Подавайте курячий суп гарячим. За рахунок додавання в суп пшеничного борошна він придбає кремообразную текстуру. Смачного.
Випадкові рецепти