Шніцель по своїй суті - це смажений тонкий шар м'яса. Шніцелі досить популярна м'ясна страва, популярна в різних світових кухнях. Для її приготування використовують різні види м'яса, в традиційному віденському варіанті шніцеля - це телятина. Але ми пропонуємо вашій увазі рецепт курячого шніцеля, який набагато простіше і швидше готується в домашніх умовах, так як курятина не займає багато часу для обробки.
Для початку беремо нашу курятину, розрізаємо кожну грудку навпіл, загортаємо в харчову плівку і відбиваємо кухонним молотком. Сильно не потрібно старатися, так як курятина м'яке м'ясо і досить трохи зусиль, щоб воно гарненько відбилося.
Потім добре солимо і перчимо чорним меленим перцем кожен шматочок.
Тепер займемося паніруванням, адже саме в ній криється секрет ідеального шніцеля. В окремий посуд висипаємо панірувальні сухарі. Деякі господині також додають трохи тертого твердого сиру прямо в сухарі, гарненько все перемішавши.
Беремо іншу посудину, розбиваємо яйця, підсолюємо їх, трохи перчимо чорним меленим перцем і збиваємо виделкою або за допомогою вінчика.
До третього посуду висипаємо борошно і мелену паприку, гарненько перемішуємо. Коли закінчимо з усіма приготуваннями, беремо деко, застеляємо його фольгою, змащуємо оливковою або рослинною олією.
Потім беремо шматочок курятини, обвалюємо її спочатку в борошні, потім вимочуємо в яйці, а потім викочуємо в паніровці, і тільки після цього викладаємо на деко.
Процедуру повторюємо з кожним шматочком. Після цього відправляємо деко в попередньо розігріту духовку на 20 хвилин.
Дістаємо рум'яні, ароматні і дуже апетитні на вигляд курячі шніцелі, зверху трошки поливаємо свіжовичавленим лимонним соком і запрошуємо всіх до столу. Слід зазначити, що курятину можна також обсмажувати на сковороді до появи характерної золотистої рум'яної скоринки з обох сторін.
Подавати курячий шніцель рекомендують з картоплею та іншими овочами, прикрасивши зеленню петрушки. Курячий шніцель стане справжньою родзинкою вашого столу і обов'язково сподобається і дорослим, і дітям, адже приготована саме таким чином курятина просто тане в роті і має незвичайний смак.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти