Укр
Рус
Мясо Другі страви Німецька кухня

Курячий шніцель

( 4.9655 4 529 29 оцінок)

2376 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Курячий шніцель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Німецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Шніцель по своїй суті - це смажений тонкий шар м'яса. Шніцелі досить популярна м'ясна страва, популярна в різних світових кухнях. Для її приготування використовують різні види м'яса, в традиційному віденському варіанті шніцеля - це телятина. Але ми пропонуємо вашій увазі рецепт курячого шніцеля, який набагато простіше і швидше готується в домашніх умовах, так як курятина не займає багато часу для обробки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячий шніцель" (на 100 грам)

  • Білки15.1 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи29.6 гр.
  • Калорії221 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку беремо нашу курятину, розрізаємо кожну грудку навпіл, загортаємо в харчову плівку і відбиваємо кухонним молотком. Сильно не потрібно старатися, так як курятина м'яке м'ясо і досить трохи зусиль, щоб воно гарненько відбилося.

Крок - 1
02

Потім добре солимо і перчимо чорним меленим перцем кожен шматочок.

Крок - 2
03

Тепер займемося паніруванням, адже саме в ній криється секрет ідеального шніцеля. В окремий посуд висипаємо панірувальні сухарі. Деякі господині також додають трохи тертого твердого сиру прямо в сухарі, гарненько все перемішавши.

Крок - 3
04

Беремо іншу посудину, розбиваємо яйця, підсолюємо їх, трохи перчимо чорним меленим перцем і збиваємо виделкою або за допомогою вінчика.

Крок - 4
05

До третього посуду висипаємо борошно і мелену паприку, гарненько перемішуємо. Коли закінчимо з усіма приготуваннями, беремо деко, застеляємо його фольгою, змащуємо оливковою або рослинною олією.

Крок - 5
06

Потім беремо шматочок курятини, обвалюємо її спочатку в борошні, потім вимочуємо в яйці, а потім викочуємо в паніровці, і тільки після цього викладаємо на деко.  

Крок - 6
07

Процедуру повторюємо з кожним шматочком. Після цього відправляємо деко в попередньо розігріту духовку на 20 хвилин.

Крок - 7
08

Дістаємо рум'яні, ароматні і дуже апетитні на вигляд курячі шніцелі, зверху трошки поливаємо свіжовичавленим лимонним соком і запрошуємо всіх до столу. Слід зазначити, що курятину можна також обсмажувати на сковороді до появи характерної золотистої рум'яної скоринки з обох сторін.

Крок - 8
09

Подавати курячий шніцель рекомендують з картоплею та іншими овочами, прикрасивши зеленню петрушки. Курячий шніцель стане справжньою родзинкою вашого столу і обов'язково сподобається і дорослим, і дітям, адже приготована саме таким чином курятина просто тане в роті і має незвичайний смак.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вінегрет з горошком - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з горошком 45 4 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе паста 55 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка - покроковий рецепт, фото 1 Солянка 80 6 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з креветками 35 5 2 з 5 - детальніше -
Сабайон соус - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон соус 30 1 2 з 5 - детальніше -
Щербет зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Щербет зі згущеним молоком 55 2 3 з 5 - детальніше -