Шашлик - це інтернаціональна страва, властива практично всім народам світу. Приготований на мангалі або вугіллі, він асоціюється з древнім інстинктом, і є першим кулінарним шедевром людства. Не завжди вдається вирватися на природу, тому ми пропонуємо оригінальну страву, яку можна приготувати вдома з'єднавши традиції приготування шашлику. Отже, приступимо до приготування курячого шашлика на шпажках.
Куряче філе ретельно миємо, даємо стекти зайвій воді або промокнемо м'ясо паперовим рушником, нарізаємо кубиками розміром, приблизно п'ять сантиметрів. Викладаємо філе в глибокий кулінарний лоток, в якому і будемо маринувати майбутній шашлик.
А потім створюємо маринад - беремо глибоку миску наливаємо в неї оливкову олію. Додаємо червоне сухе вино (воно додасть якийсь аромат і пом'якшить м'ясо). Далі видавлюємо сік лайма в миску до нашої суміші масла і вина.
Злегка збиваємо вінчиком вміст миски до отримання однорідної рідкої маси. Додаємо до маринаду спеції: перець чилі, сушений чорний мелений. Трохи паприки, вона додасть пікантність майбутній страві.
Тепер настала черга цибулевого порошку, маринад майже готовий. Слідом додаємо мелений часник або свіжі зубчики, пропущені через чеснокодавку. Можна додати кайенский перець для гостроти, ну і сіль за смаком.
Далі очищаємо від хвостика і насіння болгарський перець (зелений і червоний), потім подрібнюємо його і відправляємо в ємність до м'яса. Поливаємо зверху маринадом і перемішуємо, щоб все філе просочилося їм.
Потім накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на годину. Після того як наше філе з овочами гарненько замаринувалося, нанизуємо його акуратно на шпажки, по черзі перець і курку. Шпажки попередньо потрібно намочити в холодній воді, для того, щоб м'ясо легше нанизувалося.
Тепер гриль, попередньо добре розігрітий, змащуємо оливковою олією і викладаємо наш уже підготовлений шашлик. Обсмажуємо м'ясо з овочами, постійно перевертаючи, приблизно 10-15 хвилин з кожного боку.
Коли курячий шашлик на шпажках буде готовий, знімаємо його і викладаємо на тарілку. На гарнір до м'яса можна подати варений рис, свіжі овочі або пекінську капусту. Смачна, ситна і корисна, така страва буде прикрасою на вашому столі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти