Курячий шашлик хороший тим, що він ніжний, легкий і нежирний, і тому підходить тим, хто дотримується дієти. Пропонуємо рецепт надзвичайно смачного курячого шашлику з простих інгредієнтів. В результаті вийде м'яка і апетитна курочка з картопляним гарніром.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть на дно картопляні слайси.
Філе курячого стегна вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте зручними шматочками. Перекладіть курку в миску, посоліть і поперчіть.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Додайте цибульні кільця в миску з куркою.
Влийте оцет і перемішайте ложкою до рівномірного розподілу інгредієнтів. Надішліть курку в холодильник маринуватися на 1-2 години.
Замариновану курятину нанизайте на шпажки, чергуючи з цибулею. Утворені шашлики викладіть у форму поверх картоплі.
Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія і відведіть туди форму з курячими шашликами і картоплею на 30 хвилин. Через півгодини вийміть страву з духовки, переверніть шашлики нижньою стороною вгору і знову відправте запікатися, на цей раз на 10 хвилин. Нам потрібно, щоб шашлички подрумянились і придбали апетитну кірочку.
Подавайте страву порційно. Викладіть на тарілку слайси запеченої картоплі, а на них покладіть курячий шашлик (краще відразу кілька). Шашлики ніжні, м'які і приголомшливо смачні. Насичена виділеним з курки соком картопля підходить до них ідеально. Смачного!
Випадкові рецепти