Курячий крем-суп - смачна, легка і корисна перша страва, яку можна давати навіть маленьким дітям. Суп за цим рецептом виходить наваристим, в міру жирним, з приємною вершковою текстурою. А морква надає йому апетитний сонячний відтінок. Суп легко готується і прекрасно насичує.
Курку промийте і просушіть паперовими рушниками. Наберіть в каструлю воду, поставте на плиту і відправте курку варитися. Коли вода закипить, посоліть і поперчіть бульйон за смаком, всипте запашний перець горошком.
У процесі варіння знімайте утворену на поверхні піну, щоб курячий бульйон вийшов прозорим. Коли курка звариться, процідіть вміст каструлі через сито. Бульйон поверніть в каструлю, а у курки відокремте м'ясо від кісток і дрібно поріжте ножем.
В окремій каструлі розігрійте вершкове масло і злегка обсмажте на ньому овочеву суміш для супу.
Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння і варіть, поки овочі не стануть м'якими.
Частину овочів шумівкою перекладіть на тарілку, а решту разом з бульйоном перебийте занурювальним блендером в пюре.
Знову доведіть суміш до кипіння, додайте сметану і перемішайте. Коли суп знову закипить, відправте в каструлю відкладені овочі і подрібнене куряче м'ясо. Перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
Перелийте курячий крем-суп в порційну тарілку, прикрасьте дрібно нарізаною зеленню (будь-яка за смаком) і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти