Пряний, ароматний і соковитий всередині курячий ескалоп, приготований на сковорідці гриль - відмінно підійде для ситної вечері в колі сім'ї.
Куряче філе промийте і промокніть паперовим рушником. Розріжте кожне філе уздовж на дві частини. У вас вийде чотири шматки. Трохи відбийте його кухонним молотком або качалкою.
Викладіть філе на тарілку або залиште на обробній дошці. Приправте куряче м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, добре втирайте їх руками. Додайте приправу каррі, рівномірно розподіліть її по поверхні, ретельно втираючи в м'ясо.
Потім посипте м'ясо кмином, він додасть м'ясу пряного аромату. Якщо у вас зерна кмину, трохи їх подрібніть в ступці або покладіть на обробну дошку і роздушіть їх ложкою, щоб посилити смак і аромат страви.
Солодкою копченою паприкою змастіть кожен шматочок курячих філе. Вона додасть м'ясу насиченого кольору, м'якого аромату копченості та багаття. Паприка добре поєднується з кмином, тому вибір очевидний. Тепер нанесіть на м'ясо діжонську гірчицю, розподіливши її ложкою на поверхні курячого м'яса.
Полийте курячі грудки оливковою олією. Складіть їх в невелику ємність, поклавши один на одного. Накрийте кришкою або харчовою плівкою, поставте в холодильник на 1 годину, щоб м'ясо просочилося смаками і ароматами спецій.
З плином часу дістаньте промаринуватися курячі філе з холодильника. Встановіть на плиту сковорідку гриль і розігрійте на середньому вогні. У сковороду гриль, як правило, будь-якої жир не додається, тим більше що ви змащували куряче м'ясо оливковою олією. Також під час смаження будь-яке м'ясо пускає сік і виділяє жир - цього буде достатньо, щоб м'ясо добре приготувалося.
На розігріту сковороду покладіть курячі філе. Обсмажуйте з двох сторін до появи рум'яної скоринки і характерних для гриля смуг. Можете перевернути шматки кілька разів, щоб на них утворився ромбоподібний малюнок.
Готовий курячий ескалоп, приготований на сковорідці гриль, подавайте гарячим з шматочком лимона або лайма. А також з салатом або тушкованими овочами. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти