Курячий бульйон з домашньою локшиною - гідний обід. Адже він - легкий, але при цьому апетитний і дуже ситний. У магазинах на сьогоднішній день досить великий асортимент макаронних виробів, тому рідко хто готує локшину в домашніх умовах. Я рекомендую все таки зробити це вдома.
В першу чергу займіться підготовкою інгредієнтів для бульйону. З курячих стегон зніміть шкіру і добре промийте.
Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, помийте під проточною водою. Наріжте дрібними кубиками.
Стебла селери також необхідно сполоснути і нарізати невеликими кубиками. Гриби почистіть, сполосніть і наріжте пластинками. Зелень петрушки промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
Візьміть каструлю з товстим дном, поставте на плиту, налийте олію і розігрійте на середньому вогні. Додайте в каструлю нарізані: цибулю, часник, моркву, селеру, гриби і петрушку. Смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими, приблизно 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
На овочі викладіть курячі гомілки. Залийте водою. Приправте майбутній бульйон невеликою кількістю солі, чорним меленим перцем, додайте пластівці червоного перцю і лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння бульйон, і відразу ж зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть протягом 1 години.
Поки вариться бульйон, приготуйте домашню локшину. Для цього вам знадобитися борошно, яйця і вода. Змішайте борошно з сіллю. Висипте гіркою і в центрі зробіть колодязь.
Вбийте яйця і поступово змішуйте з борошном, щоб вийшло тісто. Якщо воно виходить сильно крутим, додайте трохи води і знову замішуйте, поки тісто не вийде м'яким і пластичним.
Розділіть тісто на 4 частини. На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте тісто, завтовшки приблизно в 2 міліметри. Поверніть пласт тіста рулетом і розріжте його ножем поперек на шматочки шириною приблизно 5 мм.
Поставте на плиту велику каструлю з водою. Доведіть до кипіння і посоліть. Занурте туди локшину і готуйте до стану альденте, приблизно 2-3 хвилини. Час приготування буде залежати від розміру вашої локшини. Потім злийте воду. Поки відставте.
Поверніться до бульйону. Вимкніть вогонь. Вийміть куряче м'ясо і дайте трохи охолонути. Коли м'ясо остигне, видаліть кістку і розберіть його на волокна або розріжте ножем.
Надішліть курку назад у бульйон і додайте зварену локшину. Перемішайте. Спробуйте бульйон і в разі потреби додайте сіль і мелений перець.
Готовий курячий бульйон з домашньою локшиною подавайте в гарячому вигляді. За бажанням можна перед подачею додати зелень петрушки або кропу. Смачного.
Випадкові рецепти