Курячий суп з яєчною локшиною - найсмачніша домашня страва. Суп готується з курки з додаванням свіжих овочів та коріння. Смажити їх ми не будемо. Так смак у страви вийде м'якшим і природнішим. Родзинка супу – яєчна локшина, яку ми пропонуємо приготувати самостійно. Як це зробити, докладно описано у рецепті.
Розділіть курку на шматки. Вимийте їх та відправте в каструлю. Влийте воду так, щоб вона покривала курку приблизно на 2-3 пальці. Всипте сіль.
Увімкніть вогонь і дочекайтеся кипіння. Коли на поверхні утворюється піна, видаліть її шумівкою.
Закрийте кришкою каструлю і продовжуйте варити бульйон при слабкому кипінні протягом 60 хвилин. Тим часом займіться приготуванням локшини. Для цього просійте в миску борошно пшеничне. Додайте яєчні жовтки та сіль.
Замісіть круте тісто. Вимішуйте його руками близько 15 хвилин. Сформуйте з тіста кульку, накрийте целофаном та відставте на півгодини.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте та наріжте невеликими кубиками.
Таким же чином подрібніть коріння селери, пастернаку та петрушки.
Болгарський перець різних кольорів вимийте і також наріжте кубиками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками.
Тісто для локшини, що відпочило, викладіть на припилену борошном поверхню і розкотіть в тонкий пласт. Згорніть його трубочкою, придавіть зверху і тонко наріжте.
Яєчну локшину, що вийшла, розділіть на волокна і відставте на півгодини, щоб вона злегка підсохла.
Через годину варіння відправте в суп усі подрібнені овочі та коріння. Перемішайте інгредієнти та готуйте при слабкому кипінні ще 30 хвилин.
Через зазначений час влийте в суп готовий бульйон та томатний сік. Знову вимішайте інгредієнти та додайте яєчну локшину. Варіть суп ще сім хвилин.
Вимкніть вогонь, всипте в страву подрібнену свіжу петрушку, накрийте кришкою і дайте вмісту настоятися кілька хвилин.
Потім розлийте курячий суп з яєчною локшиною по порційних тарілках і ставте на стіл. Страва яскрава, навариста, ароматна і напрочуд смачна. Смачного!
Випадкові рецепти