Курячий суп зі свіжими овочами і пишними манними галушками, та ще й рясно посипаний зеленою петрушкою - це ситно, смачно і з особливим смаком.
Приготування курячого супу з галушками почніть з бульйону. Для цього вам знадобляться курячі стегенця з кісточкою. Помийте їх під проточною водою і складіть в каструлю. Залийте необхідною кількістю холодної води і поставте на великий вогонь.
При закипанні на поверхні утворюється піна, ретельно зберіть її за допомогою шумівки. Зробіть вогонь трохи менше і залиште покипіти під кришкою протягом 15 - 20 хвилин.
Поки курячі стегенця варяться, займіться підготовкою овочів. Моркву очистіть від шкірки і помийте під краном. Наріжте на кухонній дошці тонкими кружечками.
Пастернак теж очистіть, а після сполосніть під проточною водою. Помістіть на ту ж кухонну дошку і розріжте на чотири частини вздовж. Після наріжте тонкими пластинками. Стебла селери і червоний солодкий перець помийте під краном. Наріжте на кухонній дошці кубиками середнього розміру.
Цибулину очистіть від шкірки, сполосніть під холодною водою і наріжте дрібними кубиками.
Нарізані овочі відправте в каструлю з бульйоном. Посоліть за смаком, дайте закипіти і варіть до м'якості на слабкому вогні.
Тим часом приготуйте галушки. Відокремте яєчні білки від жовтків. В окремому посуді змішайте білки з дрібкою солі і збийте міксером до білої пишної маси.
У миску з жовтками додайте трохи оливкового масла, ретельно розмішайте до отримання однорідної консистенції. Отриману масу акуратно вмішайте в збиті білки.
У яєчну масу поступово додайте манну крупу і ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Викладайте галушки з отриманого манного тіста чайною ложкою в каструлю з супом. Кожен раз занурюйте її в окріп. Накрийте каструлю кришкою і дайте покипіти 5 хвилин.
Вимкніть вогонь і залиште каструлю накритою на 5 - 10 хвилин. Перед подачею посипте курячий суп з галушками дрібно нарізаною зеленою петрушкою. Смачного!
Випадкові рецепти