Курячий суп по-домашньому - нескладна в приготуванні, але дуже апетитна і навариста перша страва. За цим рецептом домашній суп з курки виходить таким самим, як у мами або бабусі. Звичайно, у кожного свої дитячі спогади, але суп справді виходить чудово смачним. Не ресторанним, а саме домашнім.
Приготуйте продукти для супу. Курку обробіть на шматочки, вимийте і просушіть паперовими рушниками. Моркву, картоплю, кабачок, коріння селери, пастернаку та петрушки очистіть від шкірки, вимийте і наріжте дрібними кубиками. Помідори і болгарський перець вимийте і подрібніть кубиками. Такими ж кубиками наріжте очищену від лушпиння цибулю. Зелень петрушки та любистка вимийте і дрібно порубайте ножем.
Відправте курку в каструлю з водою, всипте сіль до смаку і доведіть рідину до кипіння. Коли з'явиться піна, зніміть її шумівкою та продовжуйте варити бульйон на повільному вогні (при слабкому кипінні).
Коли м'ясо наполовину звариться, відправте в бульйон усі подрібнені овочі та коріння, крім помідорів та кабачків. Перемішайте та готуйте ще 20 хвилин.
Через вказаний час додайте в суп кабачки та помідори. Знову перемішайте вміст каструлі і всипте дрібну вермішель. Посоліть на смак і варіть суп ще 5 хвилин, поки помідори і кабачки не дійдуть до готовності.
Після цього вимкніть вогонь, всипте в каструлю подрібнену зелень і дайте трохи настоятися. Потім розлийте смачний курячий суп по-домашньому по порційних тарілках і подавайте на стіл. Страва виходить наваристою, але при цьому легкою і дієтичною. У ній зовсім немає олії, тому що овочі не засмажуються. Тому такий суп у розумних кількостях підійде навіть тим, хто стежить за фігурою та прагне схуднути. Смачного!
Випадкові рецепти