Курячі відбивні в клярі - популярна м'ясна страва, легка і корисна. Відбивні готуються з білого курячого м'яса, яке вважається дієтичним, тому така страва підходить практично всім. У рецепті розповідається, як зробити найсмачніші відбивні з курятини в ароматному пікантному клярі.
Філе курячої грудки вимийте та просушіть паперовими рушниками. З боків із внутрішньої сторони зробіть поздовжні надрізи, щоб «розгорнути» м'ясо і зробити тоншим.
Підготовлені шматочки накрийте харчовою плівкою та відбийте кухонним молоточком. Робіть це акуратно, щоб лише розм'якшити, а не розірвати волокна. Після відбивання м'ясо має стати тонким та ніжним.
Зробіть кляр для курки. Любисток вимийте, просушіть і дрібно поріжте ножем. Замість любистка можна використовувати іншу пряну зелень: кінзу, петрушку, кріп, базилік тощо.
Вбийте у миску яйця. Додайте солодкий соус чилі, соєвий соус та майонез. Всипте картопляний крохмаль і подрібнений любисток. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
Кожну курячу відбивну зануріть у кляр, що вийшов, так, щоб він повністю покрив м'ясо.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і підсмажте на ньому курку до золотаво-коричневої скоринки з обох боків. Подавайте курячі відбивні у клярі на стіл гарячими. Як гарнір до них підійде смажена або відварена картопля, картопляне пюре, варений рис, макарони, а також свіжі або тушковані овочі. Щоб зробити страву ніжнішою і соковитішою, підберіть відповідний соус, наприклад, вершковий.
Випадкові рецепти