М'ясо з курки може зробити справжнє задоволення на кухні. Спробуйте простий рецепт курячих відбивних в панірувальних сухарях, і ви не пошкодуєте про це. Обід або вечеря, швидко, дешево і смачно.
Куряче стегно - це частина ноги без гомілки з птиці. Філе зі стегна курки відноситься до м'яса червоного відтінку, досить соковите, ніжне й ароматне. Але постарайтеся вибирати стегна фабричних курей, так як вони більш м'які, ніж у домашньої птиці. М'ясо з курячого стегна підходить для протушування, запікання і смаження. Отже, в першу чергу акуратно відокремте філе з курячого стегна, видаливши шкірку. Потім викладіть куряче філе на обробну дошку і з допомогою кухонного молотка трохи його відбийте. Посоліть м'ясо і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі в невелику миску розбийте куряче яйце. Тепер очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте. Можна зубчики часнику видавити через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник в миску до яєць.
Тепер додайте в миску вершки або сметану високої жирності, трохи гірчиці і за допомогою віночка ретельно все перемішайте, до однорідної не надто густої маси.
Далі в іншу невелику миску засипте панірувальні сухарі і додайте сушену паприку. Потім на самій дрібній тертці натріть твердий сир і відправте в миску до сипучих інгредієнтів. Змішайте вміст миски, до об'єднання всіх продуктів.
Тепер обережно викачайте кожен підготовлений шматок куриці в просіяному борошні. Потім умокніть в яєчну суміш і завершіть обгортання панірувальними сухарями.
Тепер застеліть невелику форму для випічки кухонною фольгою і полийте невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладіть поверх раніше підготовлене м'ясо в паніровці і накрийте другим листом фольги.
Надішліть форму з курячим м'ясом в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 15 хвилин, не відкриваючи фольгу. Після зазначеного часу розкрийте фольгу і випікайте ще приблизно 15-20 хвилин (в залежності від розміру м'яса). Готові курячі відбивні в панірувальних сухарях подавайте до столу гарячими з скибочкою лимона і зеленню.
Випадкові рецепти