Все частіше господині вважають за краще готувати нежирне, але поживне м'ясо, тому вибирають курятину, а якщо бути точніше - курячу грудку. З цієї частини курячої тушки готується чимало всіляких страв, як для повсякденної трапези, таки і до святкового застілля. Курятина досить актуальна в будь-якому випадку, перш за все через те, що вона порівняно недорога, та й готується досить швидко. Одним з найбільш популярних є курячі відбивні в клярі на сковороді. Особливих клопотів приготування цієї страви вам не доставить, а на смак - дуже навіть.
Курячі відбивні - cтрава дуже популярна, до того ж, неймовірно смачна. Використовуючи наш рецепт, ви приготуєте дуже рум'яні, соковиті, ніжні, до того ж, трохи пікантні, відбивні. Повірте, якщо ви вирішите скористатися нашим рецептом, курячі відбивні в клярі на сковороді, з рум'яною яєчною скоринкою, прикрасять будь-яке ваше свято. Але найголовніша перевага цього м'яса в тому, що за короткий час вам вдасться приготувати ситну і презентабельну страву. Ну, перш за все, щоб приступити до готування, потрібно принаймні придбати м'ясо, тобто, курку. Ну, а якщо точніше, беремо курячу грудку і розрізаємо на філе.
Хочу дати невелику пораду: щоб курячу грудку можна було тонко нарізати уздовж всього шматочка, кладемо грудку на годину в морозилку. Тверде м'ясо ріжеться ножем набагато простіше, ніж размороженное. Чим тонше наріжемо, тим смачніше будуть відбивні. Тепер кожну частину філе викладаємо на дощечку і добре відбиваємо кухонним молотком. Можна загорнути м'ясо в плівку, щоб під час відбивання не бризкало.
В окрему посудину розбиваємо яйце, додаємо суміш перців, коріандр, сушений імбир і часниковий порошок, а також сіль і молоти чорний перець. Яйце зі спеціями добре збиваємо за допомогою вилки в однорідну суміш.
Відбитий шматок курятини добре посипаємо борошном з обох сторін. Потім м'ясо в борошні опускаємо в яєчну суміш і, перевертаючи, обмочуємо.
Далі обвалюємо курячу відбивну в панірувальні сухарі і викладаємо на сковорідку з розтопленим вершковим маслом. До речі, важливо, щоб жир був дуже гарячим.
Після цього зменшуємо вогонь і смажимо м'ясо на середньому вогні до рум'яної скоринки. Потім акуратно перевертаємо на інший бік і смажимо також до рум'яності.
Готову курячу відбивну знімаємо з пательні і викладаємо на паперову серветку, іншою серветкою промочуємо жир і перекладаємо на тарілку. Подаємо курячі відбивні як гарячу страву, можна з гарніром, наприклад, відвареною картоплею. Також додаємо солоні огірки і можна додати улюблений соус.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти