Курячі стегенця в тісті з овочами - смачна і ситна страва, що нагадує м'ясний пиріг. Це повноцінний сімейний обід або вечеря, яка сподобається і дорослим, і дітям. Спробувавши наш рецепт, ви будете готувати курку тільки так.
З'єднайте в одній ємності сушений часник, мелений чорний перець, коріандр і сіль. Перемішайте ложкою до однорідності.
Курячі стегенця або гомілки промийте водою, очистіть від шкірки і складіть в ємність для запікання.
З обох сторін покрийте їх вийшовшою приправою. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте курку 20 хвилин.
Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте часточками. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте картоплю до золотистої скоринки, а потім перекладіть на тарілку.
Вийміть стегенця з духовки і відправте на ту ж сковороду, де смажилася картопля. Обсмажте курку з обох сторін до рум'яності.
Солодкий перець вимийте, просушіть і наріжте смужками. Додайте перець на сковороду до стегенця.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і теж відправте на сковороду. Накрийте кришкою і злегка протушкуйте.
Приготуйте тісто. З'єднайте борошно з розпушувачем, яйцем, рослинним маслом і молоком.
Вручну вимісити тісто. Зберіть його в кулю, оберніть харчовою плівкою і відправте на 10 хвилин в холодильник.
Охолоджене тісто присипте борошном і розділіть на 2 рівні частини. Кожну розкачайте в тонкий пласт.
Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього один пласт тіста. Зверху покладіть стегенця і обсмажені овочі.
Накрийте другим шаром тіста і защипніть краї. Змастіть верх пирога яєчним жовтком або сметаною і присипте кунжутом.
Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Подавайте курячі стегенця в тісті з овочами, порційно нарізавши шматочками. Смачного!
Випадкові рецепти