Рекомендуємо приготувати до обіду соковиті курячі сердечка, тушковані в сметані з грибами. Готувати цю страву дуже легко і швидко. Інгредієнти легко доступні, практично дешеві. Такі тушковані сердечка чудово гармонують з пюре із картоплі або свіжим салатом з капусти.
Ретельно промийте кілька разів в холодній воді курячі серця, використовуючи друшляк або дрібне сито, і злийте воду. Далі укладіть вершкове масло або маргарин в невелику сковорідку і займіться підготовкою інших інгредієнтів. А саме, наріжте досить крупно заздалегідь очищену від лушпиння цибулю і відправте в сковороду.
Далі наріжте дрібними шматочками раніше вимиті курячі сердечка і також відправте в сковорідку. Потім помийте ретельно проточною водою гриби (в цьому рецепті використовуйте печериці, адже вони швидше готуються), і на обробній дошці наріжте їх великими скибочками. Покладіть подрібнені гриби теж в сковороду до решти продуктів.
Змішайте теплу воду в склянці з невеликою кількістю просіяного борошна і відставте на потім. Ви будете потребувати в суміші пізніше для приготування безпосередньо соусу до сердечка, щоб вона встигла настоятися.
Розігрійте сковороду з вмістом на плиті, приправте сумішшю приправ (сіль, чорний мелений перець, прованські трави), перемішайте і смажте на помірному вогні. Приблизно через 45 хвилин все буде готово, і ви зможете присвятити себе соусу.
Для цього в першу чергу залийте в сковорідку з вмістом сметану або вершки високої жирності, перемішайте і доведіть до кипіння. Коли вміст сковороди закипить, залийте в неї раніше підготовлену суміш борошна з водою і продовжуйте томити, постійно помішуючи, щоб вона не злиплася, і не утворилися грудки. Потім все знову протоміть, і курячі сердечка, тушковані в сметані з грибами готові. Подавайте сердечка зі свіжим картопляним пюре і салатом з капусти. Смачного!
Випадкові рецепти