Курячі рулетики - популярна страва у вигляді відбивної з курячої грудки з начинкою. Готують її по-різному. У цьому рецепті ми пропонуємо запанірувати рулетики в сухарях і посмажити у фритюрі. Так вони вийдуть хрусткими зовні і ніжними всередині. Впевнені, ця страва стане вашим сімейним фаворитом.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж навпіл, злегка не дорізаючи до краю.
Розгорніть м'ясо по лінії розрізу і посипте чорним меленим перцем, сушеними цибулею і часником, а також сіллю. Потім переверніть грудку і зробіть те ж саме з іншого боку.
Оберніть курку в спеціях харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком.
Листя шпинату вимийте, просушіть і викладіть на відбите м'ясо. Зверху покладіть в'ялені помідори.
За допомогою плівки скрутіть грудку рулетом і зафіксуйте край. Відставте курку на 30-60 хвилин, щоб м'ясо промаринувалося.
Розтопіть на сковороді вершкове масло і злегка припустіть на ньому подрібнені часник і цибулю-шалот.
Додайте на сковороду шпинат і нарізані кубиками в'ялені і свіжі помідори. Помішуючи, смажте до м'якості овочів.
Влийте жирні вершки, всипте борошно, сіль і перець. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
Всипте тертий пармезан, перемішайте і тушкуйте, поки сир не розійдеться, а соус злегка не загусне.
Загуснувий соус зніміть з плити і влийте лимонний сік. Сухарі панко з'єднайте з сіллю і перцем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
В окрему ємність розбийте яйця і злегка збийте виделкою. Окремо змішайте борошно з сіллю і перцем до однорідності. Настояні курячі рулетики спочатку запаніруйте в борошні.
Потім занурте в яйця. І нарешті обваляйте з усіх боків в сухарях.
Розісмажте в каструлі рослинне масло для фритюру до 170 градусів. Смажте в ньому курячі рулетики до золотисто-коричневої скоринки.
Готову курку викладіть на решітку або паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Наріжте рулетики порційними шматочками і подавайте з вареними спагетті, свіжими овочами та зеленню, а також раніше приготованим вершковим соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти