Рецепт курячих рулетиків, загорнутих в бекон хороший як до свята, так і для обіднього столу. Хрустка сухість бекону компенсується ароматною і соковитою куркою. А в якості начинки можна використовувати сирний продукт, зелень, овочі або навіть гриби.
Застеліть велику кухонну дошку харчовою плівкою. На плівку покладіть тонко нарізані смужки бекону трохи внахліст.
Покладіть ще одну скибочку бекону перпендикулярно смужкам і відкиньте стрічки назад на горизонтальну смужку бекону (створивши так звану шахову дошку). Повторіть з іншою частиною бекону до щільного переплетення. Відкладіть на час в холодильник.
У середню сковорідку покладіть вершкове масло, засипте подрібнений часник і обсмажуйте на середньому вогні до насиченого аромату, близько 30 секунд.
Додайте в сковорідку вершки і доведіть до кипіння. Потім засипте попередньо натертий на дрібну тертку сир пармезан, нашатковану петрушку, сіль і чорний мелений перець, постійно помішуючи, поки сир не розплавиться і не залишиться грудочок.
Вилийте половину суміші в миску з заздалегідь відвареним і подрібненим курячим філе, залишаючи іншу половину, щоб використовувати соус в кінці. Змішайте курку з соусом, поки вона не буде ретельно просякнута.
На окремій дошці прихованою харчовою плівкою викладіть листи лазаньї, злегка внахлест один на одного. Розподіліть курячу суміш на листи, переконавшись, що ви залишаєте зазор в 1 см внизу з одного краю, щоб у тесту було місце для розкочування.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть шматочки сиру рівномірно по всій курці, потім покладіть ряд листя свіжого шпинату по центру між шматочками сиру.
У той час як одна рука утримує шпинат на плоскій поверхні, іншою рукою піднімайте харчову плівку вгору, змушуючи лист закручуватися в рулет. Переконайтеся, що скручує щільно, поки все це не зібралося в акуратний згорнутий пакет.
Перекладіть рулон (звільнивши від плівки) на дно плетіння з бекону і повторюйте процес обгортання в плівку, поки бекон щільно і повністю не оберне лист з куркою. Зніміть плівку і перенесіть рулет на деко. Надішліть блюдо в духовку і випікайте близько 25 хвилин, поки бекон не стане хрустким, але не занадто темним.
Охолодіть блюдо протягом 15 хвилин, потім перенесіть рулет на обробну дошку. Наріжте щедрі порції товщиною 2 см і подавайте курячі рулетики, загорнуті в бекон з соусом. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти