Курячі рулетики з сиром - класична французька страва, відома як «курка кордон блю». Соковиті і ароматні курячі грудки з тонкими шматочками шинки і твердого сиру - відмінна ідея для романтичної вечері на двох.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть, накрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком, щоб м'ясо стало м'якше і тонше.
Утворені відбивні змастіть гірчицею, посоліть і поперчіть за смаком.
Зверху викладіть тонко нарізану шинку. Вона повинна покрити курячі відбивні майже повністю.
Тонко наріжте твердий сир (або купіть готовий житній) і викладіть поверх шинки.
Поверніть курку рулетом, як на млинці, і, щоб не розгорнулася, скріпіть в декількох місцях зубочистками.
Зробіть паніровку. У мисці з'єднайте пшеничне борошно і копчену паприку і перемішайте.
Вийшовшою сумішшю посипте курячі рулетики з двох сторін.
Черствий хліб перебийте блендером в крихту або візьміть готові панірувальні сухарі. Додайте прованські трави, часникову сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
В окремій ємності збийте виделкою яйце. Занурте запаніровані в борошні курячі рулетики спочатку в яйце, а потім в суміш з сухарів з прянощами.
На антипригарній сковороді розігрійте олію. Відведіть туди запаніровані рулетики і смажте до хрусткої скоринки з усіх боків.
Перекладіть обсмажені рулети на деко і поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Через 30 хвилин курка кордон блю буде готова. Викладіть курячі рулетики з сиром і шинкою на порційні тарілки і подавайте до столу. Вони м'які і дуже соковиті, з тягучою сирною начинкою і ароматом прованських трав. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти