Куряча рублена котлета - це простий рецепт не овочевої закуски. Страву можна зробити, поєднуючи курку і картоплю. Ви можете поласувати цими смачними котлетами з томатним соусом, м'ятним чатні або соусом з майонезу.
Підготуйте м'ясо. Наріжте курячу грудку або відокремлену частину філе, заздалегідь вимиту і просушену, на невеликі шматочки. Складіть куряче м'ясо в невелику миску.
До шматочках курки без кісток додайте порошок куркуми, порошок чилі, засипте так само сіль, чорний мелений перець і имбирно-часникову пасту. Все добре перемішайте, до промаринування кожної скибочки.
Налийте трохи води в скороварку, додайте в неї промариновані шматочки курки і попередньо очищену від шкірки і нарізану невеликими скибочками картоплю. Варіть м'ясо з картоплею до повної готовності, близько 25 хвилин. Якщо ви відварювали картоплю в шкірці, тоді акуратно очистіть її з овоча.
Перекладіть відварену картоплю в глибоку миску. Відварену курку розділіть за допомогою вилки або руками на тонкі волокна і теж відправте в миску до картоплі.
У широкій сковороді розігрійте рослинне або оливкове масло. Додайте в масло насіння фенхелю, подрібнений імбир, заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нашаткований (або видавлений через прес) часник і подрібнений зелений перець чилі.
Потім додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння та дрібно нашатковану червону цибулю і обсмажте вміст, постійно помішуючи, близько 3-4 хвилин.
Додайте в сковороду до решти продуктів раніше подрібнену курку і картоплю. Добре все перемішайте і під час приготування розімніть картоплю на пюре або до більш дрібних шматків. Перевірте вміст сковороди на сіль і видаліть з плити.
До щойно утвореної суміші (яку перекладіть в миску) додайте нашатковану м'яту і листя коріандру. Добре змішайте все. Тісто для приготування котлет готове.
Розкачайте підготовлене тісто частинами в котлети. Умочіть кожну котлету у збите яйце і панірувальні сухарі. Охолодіть їх 10 хвилин в холодильнику.
Нарешті, обсмажте курячі рублені котлети у фритюрі в великій кількості олії до світло-коричневого кольору і хрусткої скоринки. Хрустка куряча котлета готова до подачі гарячою. Можна подавати це блюдоцю страву з будь-яким гарніром або соусом.
Випадкові рецепти