Їжа з Макдональдса є чи не найпопулярнішими ласощами по всьому світу, незважаючи на розбіжності з приводу користі / шкоди фастфуду. Але не завжди є можливість відвідати цей заклад, тим більше, що в маленьких містах його зовсім немає. Зате можна приготувати подібні страви і в домашніх умовах, тим більше що під рукою завжди цінні поради з наших рецептів.
Сьогодні пропонуємо вам приготувати курячі нагетси як в Мальдональдсі, і запевняємо вас: ці м'ясні ласощі вийдуть нітрохи не гірше, а навіть навпаки. Курячі нагетси представляють собою шматочки курячого філе, обсмажені в паніровці. Таку страву просто обожнюють і діти, і дорослі, тому не відмовте собі в можливості побалувати близьких. Ми не знаємо, за якою технологією готують курячі нагетси в Макдональдсі, але точно знаємо рецепт, за яким у вас вийдуть неймовірно ніжні, м'які, апетитні вироби, від яких просто не можна відірватися. Отже, почнемо з приготування курятини. Для нашої страви використовуємо куряче філе. Його потрібно добре помити, нарізати на шматки і помістити в чашу блендера. Для того, щоб курятина була ніжнішою і трохи жирніше, рекомендуємо додати трохи курячих шкурок.
В якості спецій беремо зубчик часнику, який чистимо від лушпиння, і невелике стебло селери. Бажано попередньо їх подрібнити, натерти на тертці, пропустивши через чеснокодавку або ж скористатися блендером. Отже, відправляємо подрібнені часник з селерою в чашу блендера до курятини, сюди ж додаємо до смаку сіль, половину чайної ложки білого меленого перцю, а також лимонний сік.
Потім засипаємо пару столових ложок кукурудзяного крохмалю, доливаємо три столові ложки звичайної води і рослинне масло. Після цього перебиваємо всі ці інгредієнти в однорідну масу за допомогою блендера. В результаті у нас повинна вийти досить густа маса, яка в'язка і добре тримає форму. Цей фарш і є основа для наших наггетсів.
Тепер формуємо з нього невеликі котлетки, надаючи їм трохи довгасту форму. Кожну котлетку спочатку обвалюємо в паніровці. Це можуть бути хлібні сухарики або звичайна мука.
Далі займемося приготуванням кляру. Для цього в глибоку ємність насипаємо кукурудзяну муку, додаємо півсклянки кукурудзяного крохмалю, звичайне пшеничне борошно і розпушувач. Також солимо за смаком і додаємо пів чайної ложки білого перцю. Спочатку перемішуємо сухі інгредієнти між собою, а потім потроху доливаємо воду, перемішуючи вміст вінчиком. У нас повинна вийти однорідна суміш, за консистенцією нагадуюча тісто на оладки, але не таке густе.
Тепер наливаємо в сковорідку або сотейник рослинну олію і ставимо на вогонь. Масла повинно бути стільки, щоб наші нагетси в ньому плавали. Коли масло добре розігріється, беремо наші курячі котлетки, опускаємо в кляр і відправляємо в сотейник. Робимо це обережно, щоб не обпектися маслом, яке може бризкати і стріляти.
Отже, в киплячій олії нагетси готуємо пару хвилин до появи рум'яної скоринки, а потім дістаємо їх шумівкою. Щоб позбутися від зайвого жиру, нагетси можна спочатку викласти на паперові рушники. Таким чином готуємо інші котлетки. У підсумку, на нашому столі красиві, апетитні, ароматні курячі нагетси точно як в Мальдонадсе. Такі ж м'які, ніжні і смачні, що тануть у роті і доставляють море задоволення.
Випадкові рецепти