Укр
Рус
Мясо Другі страви Китайська кухня

Курячі лапки по-китайськи

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

5174 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курячі лапки по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, Японська кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В пароварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курячі лапки по-китайськи - незвичайна для нас, але цікава на смак страва. Для її приготування використовується сама нижня частина лапок (основа ноги з пальцями), яку ми зазвичай викидаємо. У рецепті докладно описано, як приготувати курячі лапки в китайському стилі, щоб вони були не просто їстівними, а смачними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі лапки по-китайськи" (на 100 грам)

  • Білки14.7 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі ніжки вимийте, просушіть паперовими рушниками і складіть в миску. Ножицями зріжте кігтики.

Крок - 1
02

Додайте велику морську сіль і влийте горілку. Якщо ви віддаєте перевагу готувати без алкоголю, в цьому рецепті горілку можна замінити молоком.

Крок - 2
03

Ретельно вимісіть вміст миски руками, щоб сіль і горілка добре просочили лапки. Залиште їх так на 10-20 хвилин. Через зазначений час ретельно промийте лапки проточною водою.

Крок - 3
04

Викладіть підготовлені курячі лапки в один шар в чашу пароварки і тримайте на пару близько півгодини.

Крок - 4
05

Тим часом приготуйте гострий соус. У чашу блендера покладіть очищені зубчики часнику, звільнений від шкірки і нарізаний невеликими шматочками імбир і стручки червоного перцю чилі (кількість стручків регулюйте на свій смак).

Крок - 5
06

Додайте пасту і пластівці чилі. Влийте мирин, соєвий і устричний соус. Всипте цукор і мелений чорний перець. Перебийте інгредієнти блендером до однорідності.

Крок - 6
07

Через зазначений час вийміть курячі лапки з пароварки і перекладіть в миску.

Крок - 7
08

Додайте раніше приготований соус і добре перемішайте, щоб він покрив лапки з усіх боків. Надішліть замариновані лапки в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Крок - 8
09

Промариновані курячі лапки викладіть на решітку гриля і готуйте на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, щоб вони добре присмажилися всередині, а зовні вкрилися апетитною скоринкою. Готові курячі лапки по-китайськи перекладіть на блюдо, полийте кунжутним маслом і посипте кунжутом і нарізаною зеленою цибулею. Відразу після цього їх можна пробувати. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп-пюре зі спаржі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре зі спаржі 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Оселедець малосольний - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець малосольний 35 1 2 з 5 - детальніше -
Скумбрія по-італійськи - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія по-італійськи 30 2 3 з 5 - детальніше -
Стейк зі свинини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк зі свинини на грилі 40 2 2 з 5 - детальніше -