Курячі лапки по-китайськи - незвичайна для нас, але цікава на смак страва. Для її приготування використовується сама нижня частина лапок (основа ноги з пальцями), яку ми зазвичай викидаємо. У рецепті докладно описано, як приготувати курячі лапки в китайському стилі, щоб вони були не просто їстівними, а смачними.
Курячі ніжки вимийте, просушіть паперовими рушниками і складіть в миску. Ножицями зріжте кігтики.
Додайте велику морську сіль і влийте горілку. Якщо ви віддаєте перевагу готувати без алкоголю, в цьому рецепті горілку можна замінити молоком.
Ретельно вимісіть вміст миски руками, щоб сіль і горілка добре просочили лапки. Залиште їх так на 10-20 хвилин. Через зазначений час ретельно промийте лапки проточною водою.
Викладіть підготовлені курячі лапки в один шар в чашу пароварки і тримайте на пару близько півгодини.
Тим часом приготуйте гострий соус. У чашу блендера покладіть очищені зубчики часнику, звільнений від шкірки і нарізаний невеликими шматочками імбир і стручки червоного перцю чилі (кількість стручків регулюйте на свій смак).
Додайте пасту і пластівці чилі. Влийте мирин, соєвий і устричний соус. Всипте цукор і мелений чорний перець. Перебийте інгредієнти блендером до однорідності.
Через зазначений час вийміть курячі лапки з пароварки і перекладіть в миску.
Додайте раніше приготований соус і добре перемішайте, щоб він покрив лапки з усіх боків. Надішліть замариновані лапки в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
Промариновані курячі лапки викладіть на решітку гриля і готуйте на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, щоб вони добре присмажилися всередині, а зовні вкрилися апетитною скоринкою. Готові курячі лапки по-китайськи перекладіть на блюдо, полийте кунжутним маслом і посипте кунжутом і нарізаною зеленою цибулею. Відразу після цього їх можна пробувати. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти